• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

İŞKUR ve BATSO işbirliği ile Batmanlı 500 girişimci adayına yönelik 30 bin TL’lik hibe destekli Uygulamalı Girişimcilik Programı protokolü imzalandı.

Batman İŞKUR hizmet binasında imzalanan protokole Batman ABİGEM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve BATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aşsız ve Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz katıldı.

Protokol imzalandıktan sonra açıklamada bulunan Batman ABİGEM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve BATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aşsız, “Hem işini kurmak isteyen işsizlere hem de çalışıp da işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik yapılacak olan bu programın girişimci adaylarının başarılı işletmeler kurmasını temenni ediyorum. İŞKUR ile bu işbirliğimiz, ilimiz için bir sinerjidir ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Girişimciler, 30 bin liraya kadar hibe desteğinden faydalanabilecek

Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Girişimcilik ruhu, bir ilin temel kalkınma göstergelerindendir. Bu proje, işini kurmak isteyen gençlerimize önemli bir fırsattır. Hayata geçirilen projeyle, 500 kişiye sertifikalı uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek, eğitimi tamamlayan katılımcılar, KOSGEB’in, 30 bin liraya kadar hibe desteğinden faydalanabilecek. Böylece, kursiyerler kendiişlerini kurarak, istihdama da katkı sağlayabileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Eviz, “Uygulamalı Girişimcilik eğitim programlarına katılmak isteyen kayıtlı işsiz, çalışan veya işveren İŞKUR’a başvuracak;  mülakat sonucunda katılımcılar belirlenecektir, İŞKUR’a başvurularımız başlamıştır.” şeklinde konuştu.

KOSGEB eğitim modülü çerçevesinde Batman ABİGEM AŞ’nin tecrübeli ve profesyonel eğiticileriyle düzenlenecek programlar sonrasında, eğitimi tamamlayan katılımcılara sertifika verileceği ve KOSGEB hibe ve kredilerine başvurabilecekleri belirtildi. (İLKHA)