• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Hz Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Gençli peygamber âşıkları yoğun ilgi gösterdi.

Konferansa, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, İlçe Emniyet Müdürü Osman Nuri Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bozdağ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Anik ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Vaizi Servet Kılıç’ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilçede görevli İmam-Hatiplerin Zazaca, Kürtçe ve Türkçe okuduğu Mevlid-i Şerif ve İmam Hatip öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerle devam etti.

“Bütün değerlerimizi dünya menfaatine kurban edebilecek duruma düştük”

Duygulu bir atmosferde okunan mevlidin ardından konuşan İl Müftüsü Mecit Can, “Hz Peygamber (sav), hayatının her alanında birlik ve berberlik mesajı vermiştir. Bizler dünya ebediymiş gibi bütün değerlerimizi dünya menfaatine kurban edebilecek duruma düştük.” dedi.

Müftü Can konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cenabı Allah Kuran-ı Kerim’de birlik beraberliğin yokluğu durumunu ateşten bir çukurun kenarında beklemeye benzetmiştir. Bugün İslam dünyası bir ateş çukurunun kenarında o nedenle bu seneki, 'Hz. Peygamber (sav) ve Birlikte Yaşama Ahlakı' teması günümüz durumuna çok uygundur. Müslümanlar olarak bizlerin günümüzde yaşadığı en büyük sıkıntı, mezhepçilik, ırkçılık ve taassuptur. Birliğin olmadığı yerde hayat cehenneme dönüşür onun içindir ki, Hz. Peygamber (sav) hayatının her alanında birlik ve berberlik mesajı vermiştir. Bizler dünya ebediymiş gibi bütün değerlerimizi dünya menfaatine kurban edebilecek duruma düştük. Sesim ulaşsa ve bir tek insanın sözümü dinletebilsem, Müslümanlara, ey Müslümanlar! Sizlerin birbirinizi öldürme lüksünüz yok diyeceğim. Müslümanların birbirini öldürme gibi bir lüksleri olamaz ve olmamalıdır.”

 “Biz öyle bir zamanda yaşıyoruz ki Peygambere daha çok muhtacız”

Günümüzde yaşayan Müslümanların peygambere daha çok muhtaç olduklarını ifade eden ilçe müftüsü Hanifi Ballı ise, “Kıymetli misafirler bizler sahabeler gibi Peygamberin (sav) elini öpemedik, yüzünü göremedik ama onu çok seviyor ve ona layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, Peygambere daha çok muhtacız. Biz bu dünyada beraber yaşamak mecburiyetindeyiz bu dünya hepimize yeter biz Peygamberin ashabı gibi, onun sünnetini takip eden bir ümmetiz kusurlarımız varsa da sırtımız kuvvetlidir. Rabbim Peygamberimizi bu haftada anan her kulun hesabını sevaplarla doldursun. Allah'ın selamı bereketi üzerinize olsun." dedi.

Konferansın sonunda daha önce çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verildi.   (Nihat Kanat - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir