• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
`Atom Enerjisi Kurumu Raporu; ABD Kuklalarının Safsatası`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD- Birleşmiş Milletlere bağlı Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) İran`ın nükleer programına yönelik raporu yayınladı. Düzenlenen Raporla İran`a yönelik yaptırımlar hatta askeri bir operasyonun kapısı aralanmaya çalışılıyor. Tüm spekülasyonlara yol açan rapor, Rusya ve Çin`in tüm itirazlarına rağmen dün yayınlandı. Tahran rapor yayınlanmadan önce Amano`yu "ABD`nin kuklası" ilan ederek raporda yazan tüm iddiaların safsata olduğunu duyurmuştu.


ABD tarafından Hazırlatılan Raporda Bazı Başlıklar Şöyle:

- İran, nükleer bomba tasarımı üzerinde çalıştı ve gizli atom bombası çalışması belki yürütüyor olabilir.

- Son bulgular İran`ın nükleer silahlı güç olmak için çaba gösterdiğini ortaya koyuyor. Kurumumuzun İran`ın nükleer programının askeri boyutunun olabileceği yönünde ciddi kaygısı var.

- Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre İran, nükleer patlamaya yarayacak bir cihaz üretmek konusunda çalışmalar yaptı.

- 2003 sonuna kadar detaylı program için yapılan bu çalışmalar halen gizli sürdürülüyor olabilir.

ABD İran`ı Küstahça Suçluyor

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, IAEA raporunun ardında ABD`nin olduğunu belirterek binlerce atom bombası olanlar tarafından atom bombası yapmakla suçlandıklarını belirterek, "İran`ın atom bombasına ihtiyacı yok" dedi. Tahran`daki bir sempozyumda konuşan Ahmedinecad, ABD`nin tehditlerini bertaraf etmek için atom bombasına ihtiyaç duymadıklarını belirterek, "ABD, İran karşısında yer almak isterse, İran halkının vereceği cevaptan pişman olacak. ABD, 5 bin atom bombasına sahip olmasına rağmen büyük bir küstahlıkla, İran`ı atom bombası yapmakla suçluyor." dedi.

 

Ahmedinecad, "ABD ve müttefikleri, zenginliklerini diğer milletleri yağmalamak ve sömürmek için programlıyor. Gerçekte onlar diğerlerini yok ederek geçimlerini sağlıyor" diye konuştu. Ahmedinecad şöyle devam etti: "İran nükleer enerji faaliyetleri için yılda 250 milyon dolar ayırıyor. ABD ise atom bombalarını geliştirmek için ayrılan bütçeye ek 81 milyar dolar daha ayırıyor. Bu kanıt İran`ın mı tehlikeli olduğunu gösteriyor yoksa atom bombası yapıp, stoklayanların mı?"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir