• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
Şanlıurfa'ya en son teknoloji tıbbi cihaz desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Akçakale, Birecik, Halfeti, Siverek, Suruç, Viranşehir, Balıklıgöl, Kadın Doğum, Çocuk, Adsm ve Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanelerine toplam 89 adet tıbbi cihaz kullanılmak üzere gönderdiğini duyurdu.

Açıklamada, “Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere tahsis edilen cihazlar içerisinde günümüz en son teknolojik cihazlar bulunmakta olduğu, ayrıca Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesine en son teknoloji 4 D Ultrason Cihazı ile çok erken döneminde cinsiyet, yarık damak, yarık dudak, eksik parmak, beyin ve omurilikten kaynaklanan rahatsızlıkların erken tanısı konulabilmektedir.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kalp Ameliyatlarında çok önemli bir cihaz olan İNTRAAORTİK BALON POMPASI kullanılmak üzere tahsis edildi.” denildi.

İlk kez hiperbarik oksijen sistemi Şanlıurfa'da

Ayrıca Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine Hiperbarik Oksijen sistemi Şanlıurfa'da ilk ve tek olarak kullanılmak üzere tahsis edildi. Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastaya aralıklı olarak yüzde 100 oksijen solutmak suretiyle uygulanan medikal bir tedavi yöntemidir.

Viranşehir ve Siverek’e endovizyon cihazı

Viranşehir ve Siverek gibi ilçe hastanelere de Endovizyon Cihazı tahsis edildi. KBB hastalarının muayene sırasında tanı konma işlemi hızlanması ve daha konforlu bir muayene imkanı sağlanıyor. Endovizyon cihazındaki ekran sayesinde hastalar, hastalıklarını da görebilecek.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir