• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Kudüs bağlantılı Umre Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Diyanet İşleri Başkanlığının, vatandaşlardan gelen talep üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turunda ilk kafile uğurlandı.

Kutsal topraklara umre ibadeti için gidecek vatandaşlardan arzu edenlerin katıldığı Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ü ziyaret edecek ilk kafile, sabah THY'nin TK 784 sefer sayılı Tel Aviv uçağı ile yola çıktı. Uçuş öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bir araya gelen vatandaşların, boyunlarına astıkları "Kudüs 1. Tur" atkılarıyla kutsal topraklar ziyareti öncesi son derece heyecanlı oldukları görüldü.

78 vatandaşın katıldığı ilk uçuşta kafile başkanı olan Selman Aktürkoğlu, kafileye başkanlık etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "İlk defa düzenlenen bu turda Allah yardımcımız olsun. Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya da gideceğiz. Burada da ibadetimizi gerçekleştireceğiz. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) bir hadisinde üç mescit için yolculuk edileceğini buyurmuştur. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa. Biz bunu gerçekleştireceğiz. Allah utandırmasın" diye konuştu.

Kudüs'ün dahil olduğu 1. tur kafilesine Yalova'dan katıldığını belirten Musa Soytürk, "Bu umreye katılmayı çok istiyordum. Nasip oldu çok şükür yola çıkıyoruz. Mescid-i Aksa'da namaz kılıp ibadetimizi yapacağız. Buradaki önemli yerleri gezeceğiz. Allah yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir