• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Ağrı`da araç yakmalar yeniden başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı`nın Diyadin ilçesinde PKK ile askerlerin arasında çıkan çatışmanın gecesinde merkez 100. Yıl Mahallesinde ikamet eden Cemal Orhan'a ait araç yakıldı.

Pazar sabahı 03.20`de kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakılan araçtan geriye sadece demir yığını kaldı.

Aracın içindeki Kürtçe CD'leri yakmamışlar

Patlama sesi ile aracının yandığını fark ettiğini söyleyen Orhan, devletin bu olayı aydınlatmasını istedi.

Orhan,” Saat 03.20`de patlama sesi ile uyandım. Evin balkonuna çıktığımda aracımın alevler içerisinde olduğunu gördüm. Panik ve heyecanımı atlattıktan sonra önce itfaiye ekibini daha sonra 155'i aradım. Emniyetten gelip inceleme yaptılar. Olayda şüphelendiğim hiç kimse yok. Herhangi bir hasmım veya düşmanım da yok. Eğer düşmanım olsaydı aracımın kaskosunu yapardım." dedi.

Yangına gelen itfaiye ekibine saldırı

Mağdur olduğunu belirten Cemal Orhan, "Devlet bu olayı aydınlatmalı. Aracımı söndürmeye gelen itfaiye yolu şaşırarak 2 sokak öteye gidiyor. O saatte 2 genç itfaiye aracının karşısına çıkıp itfaiyecilere ‘Bu mahallede ne işiniz var` diye soruyorlar. İtfaiye ekibi de yangın olduğunu ve yerini tarif etmelerini söylüyorlar. Bu iki genç de önce itfaiyecilere küfür ediyor sonra da aracı taşlıyorlar. İtfaiyeciler araçla uzaklaştıklarında gençler tarafından bir el ateş edildiğini söylediler. Bunu bana itfaiye ekibi anlattı. Mağdurum mağduriyetimin giderilmesini ve faillerin yakalanmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

2014`te 17 araç yakıldı

2014 yılı Mart ayında gerçekleşen Yerel Seçimler öncesinde yine Ağrı`nın 100. Yıl Mahallesinde resmi verilere göre, 17 araç yakılmıştı. Olayın failleri hakkında da herhangi işlem yapılmadı. Genel Seçimlerin yaklaşması ile yeniden araç yakmaların başladığı Ağrı`da ciddi önlemler alınmaz ise başka araçların da yakılabileceği belirtiliyor. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir