• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
SON DAKİKA
Merkez Anadolu İHL`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde okul idaresi ile öğrencilerin organizesiyle, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla “İmam Hatipliler Önderlerini Anıyor” adıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Mehmet Zeki Aygur`un yaptığı etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Onurumuz ve şerefimiz için okumalıyız”

Programda yaptığı konuşmada, Allah Resulünün tembellikten ve acizlikten Allah`a sığındığını belirten Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Ali Karakaş, İslam dünyasının ve Müslümanların iki büyük hastalığa yakalandığını ve bu iki hastalığın cehalet ve tembellik olduğunu söyledi.

Karakaş, “Cehalet ve tembellik hastalığının çaresi okumaktır. Şundan emin olun ki, eğer biz yeryüzünde yeni bir medeniyet kurmak istiyorsak, yeryüzünde eski onurumuzu, eski izzetimizi, eski şerefimizi geri kazanmak istiyorsak,  okumamız gerekiyor.” dedi.

Müminlerin birbirine karşı şefkatli ve merhametli, kafirlere karşı ise izzetli ve onurlu olduğunu söyleyen Karakaş, İslam ümmetinin içler acısı bir durumda olduğunu ve buna karşı da mücadele etmek ve okumak gerektiğinin altını çizdi.

“Nasıl bir insan!”

Hz. Muhammed`in 23 yıllık Peygamberliği sürecinde arkasından  mal, mülk, arazi veya hurma bahçeleri bırakmadığını söyleyen Karakaş, O`nun ümmetine sadece hidayet kaynağı olan Kur`an-ı Kerim`i ve onun yolu olan sünnetini bıraktığına vurgu yaptı.

Kur`an`ın oluşturmayı amaçladığı insan modeline de değinen Karakaş, “Kur`an, insanın nasıl bir Müslüman, nasıl bir mümin, nasıl bir baba, nasıl bir anne,  nasıl bir öğretmen, nasıl bir doktor, nasıl bir mühendis, nasıl bir yönetici ya da nasıl bir vatandaş olunması gerektiği noktasında insanlığı aydınlatıyor ve insanlığa yol gösteriyor.” diye konuştu.

İslam ümmetinin içine düştüğü durumdan kurtulmak için Hz. Muhammed`in sünnetine uyması gerektiğini söyleyen Karakaş, “Hz. Muhammed (sav), Ravza-i Mutahhara`dan başını kaldırıp İslam ümmetinin haline bakarsa, Müslümanlara, ‘Ey Milletim! Ben 23 yıl Peygamberlik yaptım. 23 yıl boyunca Allah`ın dinini size anlattım. 23 yıl boyunca Allah`ın dinini size öğrettim. Ancak ben sizlere birbirinizi öldürmenizi mi söyledim? Birbirinizi üzmenizi mi söyledim. Birbirinizin hakkına girmenizi mi söyledim? Yoksa sizlere, birbirinize tahammül etmeyi, iyi davranmayı, kardeş olmayı mı emrettim?` demez mi?” dedi.

“Cennetten aşağısına razı olmayın”

Etkinliğe konuk olarak katılan emekli öğretmen Siracettin Özoprak ise yaptığı kısa konuşmasında, Allah`ın her insana bir hayat bahşettiğini, bu yüzden de bu hayatın ucuza satılmamasını,  gerektiğini hak yolunda mücadele ederek geçirilmesini tavsiye ederek, , “Bu cefalı hayatın bir tek karşılığı olabilir. O da cennettir. Cennetten aşağısına razı olmayın. Bu yüzden de cenneti hak edin.” ifadelerini kullandı.

 Grup Vuslat sanatçılarının ilahilerini seslendirdiği programda, Merkez Anadolu İHL mezunları   şiir okurken, İmam Hatipliler ise mevlit okudu.

Etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (M.Sıddık Bilge - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir