• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Berlusconi İstifa Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya`da Başbakan Silvio Berlusconi`nin, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile yaptığı görüşmede, borç kriziyle mücadele eden İtalya`nın AB`ye karşı verdiği ekonomik reformları gerçekleştirdikten sonra istifa edeceğini açıkladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Başbakan Berlusconi`nin, bugün Temsilciler Meclisi`nde 2010 yılına ilişkin devlet harcamaları bilançosunun onaylanmasına karşın iktidarın parlamentodaki çoğunluğunu kaybettiğinin farkında olduğunu aktardığı belirtildi.

Başbakan Berlusconi`nin, ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kalan ülkesinin bu krizi aşmak için Avrupa Birliği`ne (AB) kısa bir süre önce bulunulan taahhütleri hayata geçirmek için gereken yasal değişikliklerden yaptıktan sonra istifasını sunacağı bildirildi.

AB cephesinden İtalya`nın mali, finansal durumunun son derece endişe verici bir hal içerisinde olduğuna dair yorumlar gelmeye devam ediyor.

Berlusconi, hükümetlerinin sahip olduğuna inandığı çoğunluğa artık sahip olmadığını söyledi.
Başbakan Berlusconi bir televizyon kanalının haber bültenine telefonla bağlanarak, "Hükümet, sahip olduğumuza inandığımız çoğunluğa artık sahip değil" dedi. 75 yaşındaki başbakan, çoğunluğa sahip olmadıkları için İtalya`nın geçtiği zor ve endişe verici ekonomik koşulları dikkate alarak hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Ülkesinin içinde bulunduğu borç krizine karşılık Avrupa Birliği (AB) ile mutabık kalınan ek önlemlerin hayata geçirilmesi hususunun önemine dikkat çeken İtalya Başbakanı, muhalefetin AB tarafından istenen bu önlemlerin onaylanmasına izin vermeye çağırdı.

``Parlamento felç oldu`` diyen Berlusconi, AB`nin istediği önlemlerin onaylanmasının ardından istifasını vereceği bunu da yeni seçimlerin takip edeceğini düşündüğünü belirtti. Berlusconi, ülkenin geleceği hakkında şu anda son sözün cumhurbaşkanında olduğunu kaydetti.

Partisinin kan kaybı sonucu, mecliste çoğunluğu kaybetmesine de değinen Berlusconi, "Sadece şaşırmadım aynı zamanda üzüldüm. Kendimi üzgün hissettim çünkü; bugün oy kullanmayanlar arasında, "Forza Italia" (Berlusconi`nin 1994-2009 yılları arasındaki siyasi partisi) yıllarından gelen dostlar vardı" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir