• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...

Batman merkeze bağlı Balpınar Köyü'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından  çiftçilere yönelik, “Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik" gereği üretici kayıt defteri ve sebze hastalık ve zararlılarla ilgili bilgi toplantısı düzenlendi. Yapılan toplantıya muhtar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantıda, bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri hakkında yönetmelik gereği, Üretici Kayıt Defteri tutmanın faydaları ile bölgede yaygın olarak görülen hastalık ve zararlılar hakkında teknik bilgiler anlatıldı.

Yapılan toplantı hakkında bir açıklama yapan  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan; "Bu Yönetmeliğin amacı, bitki ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmaların teşhisini, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin önerilmesini, bitkisel üretim yeri ve depolarda, zirai mücadele teknik talimatları ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğin sağlanmasıdır. Teknik personelimiz bu konuda, çiftçilerimize gerekli teknik bilgileri aktarmaya devam edecekler. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bol bereketli bir yıl diliyorum." dedi. (İLKHA)