• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
Şırnak`ta Kutlu Doğum konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans, özel bir otelde, saat 14.00`da gerçekleşti.

Yemekli yapılan programa Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Müftüsü Ahmet Özkan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa gelen katılımcılara gül suyu, çiçek ve İbrahim Karagöz`ün ‘Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku` adlı kitap hediye edildi.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Özkan gerçekleştirdi.

Özkan, konuşmasında yeryüzünde önemli gelişmelere vesile olan insanların gönüllerinde ferahlık, zihninde berraklık veren kutlu doğumun insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biri olduğunu söyledi.

“Onun yolundan giden kurtuluşa ermiştir”

Peygamberin yolundan gidenlerin asla kaybetmeyeceğini vurgulayan Özkan konuşmasının devamında şöyle dedi; “Hz.Muhammed`in yolundan giden şaşırmaz. Aile reisi ailesine iyi davranır.Onu ahlakını örnek alan tüccar, cimri olmaz. Fakir isyan etmez. Onu örnek alan önder muvaffak olur. Kısacası onu örnek alan herkes istifade eder.Bu güzellikleri görmeyip elinin tersiyle iten bütün zorluklara, zahmetlere katlanmış olur. Hz.Muhammed`in ahlakı Hz.Nuh`un gemisine benziyor. O gemiye binen kurtulur, binmeyen bütün azgın dalgalara kendini bırakmış olur.”

Allah`ın en büyük nimetlerinin en büyüğünün bizleri Müslüman olarak yaratması olduğunu ve bundan daha büyük bir nimet olmadığını söyleyen Özkan, konuşmasının sonunda, “Dünyanın her tarafında şehrinde, köyünde, beldesinde kutlanan Kutlu Doğumların, onun hayatını daha iyi anlamamıza ve hayatımıza tatbik etmemize vesile kılsın. Rabbim bölgemize, özelinde Şırnağımıza barış, mutluluk huzur getirmesini Cenab-ı haktan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Dünyadaki karışıklığın sebebi onun davasına sahip olunmamasından kaynaklanıyor”

Programın devamında Vali Su`da yaptığı konuşmasında, Kutlu Doğumun,  tarih boyunca alimler, evliyalar ve enbiyaların Peygamberin mesajını bugüne kadar ulaştırdığını söyledi.

 Dünyanın her tarafındaki karışıklığın nedeninin Peygamberi yeterince tanınmamasından, onun örnek alınmamasından kaynaklandığını vurgulayan Su,

”Bugün dünyanın her tarafında kan var gözyaşı var, uyuşturucu, fuhuş her türlü kötülük var. Bugün dünyadaki tüm insanlığın, Peygamber Efendimizin getirdiği ve dünyaya tebliğ ettiği evrensel mesaja her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Bugün insanlığın ve İslam dünyasının hepimizin, onun getirdiği şefkat, merhamet, insanlık, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik mesajına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bunların hepsi onu yeterince tanıyamamamızdan kaynaklanıyor. Onun hayatını, mesajını hayatımızda idrak edemememizden kaynaklanıyor” dedi.

Vali Su, Kutlu Doğum Haftasının ve kutlanacak  etkinliklerin Peygamber Efendimiz`i (sav) daha iyi anlamamıza vesile olmasını dilediğini ile sözlerine ekledi.

Program, ney, ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir