• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...
Elektrikleri olmayınca jeneratörlerle telefonlarını şarj ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı`nın Hamur ilçesinin birçok köyüne bir haftadan beri  elektrik  verilmiyor. Köylüler elektrik kesintisinden dolayı mağduriyetler yaşıyor

Elektriğin olmadığı köylerden biri olan 200 haneli Yukarı Gözlüce`de,  (Mendelıx)  elektrik  olmadığından,  köy sakinleri  şarjı biten cep telefonlarını jeneratörlerle şarj ediyorlar. Elektrik trafosunun yanında bulunan jeneratöre bağlanan  cep telefonları, şarj alana kadar da çocuklar telefonların başında beklemek zorunda kalıyor.

“Mağduriyetimiz giderilsin”

Elektriklerinin olmayışının kendilerine sıkıntı yarattığını ifade eden köy sakinlerinden Sefer Ödemiş,“Günlerdir elektriklerimiz kesik. İlk 3 gün elektriklerimiz hiç yoktu, son birkaç gündür birkaç saatliğine gelip gün bitinceye kadar gelmiyor. Çok sıkıntıdayız. Elektrikle çalışan cihazlardan hiçbirini kullanamıyoruz. Yetkililer de bizleri bilgilendirmiyorlar. Elektrik dağıtımının da özelleştirilmesi çok sıkıntı yapıyor bize. Eğer bu mağduriyetimizi giderirlerse çok memnun olacağız. “ dedi.

“Cep telefonlarını jeneratörle şarj ediyoruz”

Muhittin İnan ise,” Elektrik noktasında sıkıntımız var. Hani birkaç defa elektrik giderse arızalardan dolayı doğaldır. Ama bu sık sık olursa bir sıkıntıdır. Buzdolabındaki yiyecekler mahvoluyor, cep telefonlarının şarjı noktasında sıkıntı yaşıyorlar. Elektrik olmadığından dolayı da herkes cep telefonlarını jeneratörlerle  şarj ediyor. “ şeklinde konuştu.

Köydeki elektrikten sıkıntı sadece bu değil. 200 haneli köyde su deposunun yukarısında kalan 20 haneye de 20 bin TL elektrik faturası borcu gelmesi hane sahiplerini kara karar düşündürüyor.

Kendilerine çıkarılan faturanın ödemesinde   sıkıntı yaşayacaklarını belirten Orhan Bakar, bu konuda mağdur olduklarını söyledi.

“20 bin TL`lik borcu ödeyemeyiz”

Orhan Bakar adlı köy sakini ise,“ Biz köyün su deposunun yukarısında kalıyoruz. 20 ev olarak depodan suyu motor vasıtası ile evlerimize getiriyoruz. Aynı zamanda bu motor vasıtası ile köydeki karakol, sağlık ocağı ve okulda su alıyorlar. Elektrik dağıtım şirketi toplamda bu su motorunu kullanan kurumlar ve 20 haneye 40 bin TL`lik borç faturası çıkardı. 20 bin TL`yi kurumlar arasında paylaşırken 20 bin TL`yi de biz 20 hane arasında paylaştırdı. Şimdi her hane üzerine bin TL borç düşüyor. Bizim bu borcu ödeme imkanımız yok. Kış mevsiminden beri sıkıntı yaşıyoruz. El arabaları ile suyu taşıyoruz. Bu sorundan sonra da gelip bizden nasıl oy isteyecekler. Şu anda eğitim gören 500 öğrenci su ihtiyaçlarını karla karşılıyorlar. Hiçbir yetkili bize sahip çıkmıyor. “ diye konuştu.

“Sorunların giderilmesi için çalışıyoruz”

Aras Edaş Elektrik Dağıtım Şirketi, elektrik kesintileri konusunda   yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, şiddetli rüzgardan dolayı hatların zarar gördüğü ve enerji nakil direklerinin yıkılmasından dolayı köylerin enerjisiz kaldığı ifade edildi.

Açıklamada, yapılan çalışmalarla sıkıntıların giderildiğini bu noktada tüm sıkıntının giderilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir