• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Kızıltepe`de `Sosyal Risklerin Azaltılması` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valili tarafından başlatılan ve Vali yardımcıları, ilçe kaymakamlıkları ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilnSosyal Risklerin ve Dezavantajların Azaltılması Proğramı ilçe Halk Eğitim Merkezinde başladı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Tutan Ermiş`in de katıldığı program dört gün sürecek.   İŞ-KUR, Sağlık kuruluşları, Baro, Halk eğitim merkezi, ÇATOM, ADEM ve benzeri kurumların da katkı sunacağı programın ilki Kızıltepe Halk eğitim merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Konusunda uzman kişiler tarafından verilecek eğitimi  alacak gönüllüler daha sonra Sosyal Risk ve Dezavantajlı  aileleri ziyaret ederek iyileştirme konusunda ilgili kurumlar ile bağlantılı olarak çalışmalarda bulunacaklar.

Sosyal Risklerin ve Dezavantajların Azaltılması Proğramının gönüllü personellere tanıtımı amacıyla Aile ve Sosyal politikalar il müdürü Mustafa Peltek bir konuşma yaparak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdoğan Tutan Ermiş, Mardin valiliği tarafından başlatılan proje ile Sosyal Risk ve Dezavantajlı ailelerin tespiti yapılarak bu ailelere el uzatılacağını belirtti. Kaymakam Ermiş, “Çalışmanın verimli olması için Kaymakamlık olarak Mahalle muhtarlarımızı da katıp bunu kendilerine anlatacağız. Sizler de bu durumdaki aileleri ziyaret ederek tespit ettikten sonra, bunun iyileştirilmesi ve sorunun çözümü için uzman kişiler ve ilgili kurumlar devreye girecek. Bu çalışmaların sağlıklı yürümesi için elimizde verilerin olması lazım. Bu veriler doğrultusunda hedef aileye gereken destek sağlanmaya çalışılacak.” dedi.

Düzenlenen programda ilçe kurum müdürleri, ilgili kurumlar ve gönüllü personel adayları hazır bulundu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir