• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İki Köprü (Çaçana) Köyünde 130 dönümlük arazide Karpuz Seracılığı yapılıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sera ortaklarından Selman Kozanoğlu, Karpuz Seracılığıyla Batman piyasasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Kozanoğlu, “Tünel Sera (Örtülü Sera) modeli ile Karpuz seracılığı işine Abdullah Oktay ile birlikte başladık. Amacımız karpuz seracılığıyla özelde Batman’a genelde bölgeye faydalı olmasını istiyoruz. Sera işinde mümkün oldukça bölge halkını çalıştırıyoruz. Bu anlamda da bölge halkına iş imkânı sağlıyoruz.” dedi.

“Hedefimiz bin 500 ton”

Geçen yıl 90 dönümlük arazide seracılığa başladıklarının belirten Kozanoğlu, “Bu 90 dönümlük araziden 900 ton karpuz elde ettik. Elde ettiğimiz bu ürünü Batman piyasasına sattık ve pazardan olumlu bir tepki gördük. İlk denememiz olmasına rağmen çok şükür halkımıza karşı mahcup olmadık. Bu sene inşallah 130 dönüm arazide karpuz ektik. Hedefimiz 1300-1500 ton ürün elde etmektir. Ürünü Batman piyasasına pazara sunmak istiyoruz. İhtiyaç halinde tüm bölgeye hitap etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Devlet destek vermedi”

Geçen sene Tarım Bakanlığından defalarca destek istemelerine rağmen hiçbir destek alamadıklarının vurgulayan Kozanoğlu, son olarak şunları dile getirdi: “Tamamen kendi imkânlarımızla bu seracılığı yaptık ve yapıyoruz. Özellikle devletten bu bölgenin adeta kanayan yarası olan işsizlik ve kalkınmayı az da olsa gidermesi için destek bekliyoruz. Başka illerden Batman’a ürünler geleceğine biz çiftçiler bu topraklarda ürün yetiştirip pazara sunmak istiyoruz.” (M. Enes İmir - İLKHA)