• DOLAR 32.513
  • EURO 34.561
  • ALTIN 2494.805
  • ...
Tarsus`ta Kutlu Doğum münasebetiyle toplu taşımalar ücretsiz yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`ta şehir içi toplu taşıma araçların tamamı ile Mersin-Tarsus ve Adana arası çalışan TOK otobüsleri, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle bir günlüğüne halkı ücretsiz taşıdı.

Sabah saatlerinden itibaren akşam saatlerine kadar, ilçedeki tüm güzergâhlar ile Mersin-Tarsus-Adana arası taşıma yapan TOK otobüslerinde taşımalar ücretsiz yapılırken, yolculara birer adet Kur`an-ı Kerim hediye edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, bu çalışmayı bir gelenek haline getirmek istediklerini belirtti.

Erenay, “Malumunuz bu gün itibariyle Kutlu Doğum haftasını girmiş bulunmaktayız. O`nun gelişiyle birlikte yeryüzünde büyük bir sevinç yaşandı. Bizler o günkü sevinci, bu gün her tarafa yaymak istiyoruz. Bu nedenle, Kutlu Doğum nedeniyle ilçemizdeki tüm güzergâhlarda toplu taşıma araçları halkı ücretsiz taşıyacak. Bu nedenle bizlere bu duyarlılığı gösteren, taşıma firmalarına ve şoförlerine teşekkür ediyorum. Bunun yanında, her minibüse binen vatandaşımıza bir adet Kur`an-ı Kerim hediye ederek onlara bu sevinci yaşattık. Biz bunu Allah rızası için yapıyoruz. Peygamber efendimizin Kutlu doğumunu bilen var, bilmeyen var. Amacımız peygamber efendimizin anılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Toplu taşıma araçlarına binen vatandaşlar ise bunun çok güzel bir çalışma olduğunu belirttiler. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir