• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Diyarbakır`da `İnanç` konulu fotoğraf sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Bağlar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye`de bir ilk olan ‘İnanç` konulu fotoğraf sergisi, Zinciriye medresesinde açıldı.

Semazen gösterilerinin de yapıldığı açılışta Türkiye`den ve yurt dışından birçok ödül almış 32 fotoğraf ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Açılışa, İl Emniyet Müdürü Doktor Halis Böğürcü, Çevre Şehircilik İl Müdürü Nurullah Bilgin, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Yenişehir ve Sur İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı katıldı.

Sergi danışman öğretmeni Mehmet Kılınçoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Kutlu doğum haftasında inanç konulu fotoğraf sergisinin açılması ile bu Kutlu Doğum haftasına sanatsal bir yön katmayı düşündüklerini söyledi.

“Fotoğrafçılar Peygamberimizin davasını resmetmelidir”

İnanç konulu fotoğrafların Zinciriye medresesinde sergiye açılmasının insanlara inancın önemini anlatması açısından önemli olduğunu belirten Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş ise, sergiyi açmalarındaki amacın da bu önemi anlatmak olduğunu söyledi.

Elaltuntaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftasının  temasını ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı` olarak belirledi. Âlemlere  rahmet olarak gönderilen merhamet peygamberi Hz. Muhammed (SAV) için düzenlenen  ve onun örnek yaşamının yeni nesillere  aktarılması  için ortak bir dil oluşturulmasında fotoğrafçılarda kendi sanatıyla katkıda bulunmalıdır. Türkiye'nin farklı noktalarında yaşayan fotoğraf sanatçılarının eserlerini bir araya getirerek birlikte bir sergi açma fikrîde buradan doğdu.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır`da başlattıkları bu çalışmaya gelecek yıllarda ev sahipliği yaparak gelenekselleştirmek istediklerini belirten Elaltuntaş, bunun için  şimdiden farklı illerden bir kaç başvuru yapıldığını da sözlerine ekledi.

Elaltuntaş, “Temennimiz  sergimizin  Kutlu doğum  haftanın ruhuna yakışır, uzun soluklu çalışmaların başlangıcı olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Sergide ödül almış 32 fotoğraf 14-20 Nisan tarihleri arasında ziyarete açık olacak. (Emrah Deniz, Hamza Adıyaman - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir