• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından, kentteki kurum ve firmalara yaklaşık 20 milyon lira civarında destek verildiği belirtildi. Bu destek ile yaklaşık 832 kişinin istihdam edildiği, istihdam edilen 832 kişiden 400’ünün ise bayan olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulunan DİKA Batman Koordinatörü Eyyüp Bulut, 2010-2013 yılları arasında Batman’daki kurum ve firmalara yaklaşık 20 milyon lira civarında destek verildiğini söyledi.

Bu desteklerden 65’inin özel firmalardan olmak üzere toplamda 100 kurumun faydalandığını vurgulayan Bulut, Ajans olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Bölgeye 78 milyon lira destek verdik”

Türkiye’de 26 tane Kalkınma Ajansı olduğunu dile getiren Bulut, Dicle Kalkınma Ajansı’nın da bunlardan bir tanesi olduğunu belirtti. Bulut, Kalkınma ajanslarının en önemli görevlerinden birinin, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör arasındaki koordinasyon görevini sağlayıp bölgeler arası, iller arası ve bölge içi gelişmişlik farkını önlemek olduğunu ifade etti.

Bulut konuşmasının devamında “Bu amaçla yola çıkan DİKA, kurulduğu günden bu yana 4 ilimizde yaklaşık 16 tane mali programlarına çıkmıştır. Bunların 3 yıllık sonuçları var. Bu 3 yıllık süreçte DİKA, bölgeye yaklaşık 78 milyon lira destek vermiştir. Bu 78 milyonluk destekten de Batman, yaklaşık 20 milyon liralık destek almıştır.” dedi.

Mali destekler içerisinde Batman’da yaklaşık 300 tane proje başvurusu yapıldığını belirten Bulut, ”300 tane proje başvurusundan yaklaşık 100 tanesi destek almaya hak kazanmıştır. Bu 100 tanesinin içinde de 65 tanesi özel sektör ve geri kalanları da kamu kurum ve kuruluşlarıdır.” ifadelerine yer verdi.

Batman’a yapılan destekle birlikte 832 yeni istihdam sağlandığını kaydeden Bulut, bu istihdamlardan yaklaşık 400’ünün kadınlardan oluştuğunu söyledi. Bulut, “Özellikle Batman’da kadın istihdam oranı çok yüksektir. Diğer illerimize göre Batman’da istihdam edilen kadın oran sayımız yüzde 81’dir.” şeklinde konuştu.

“İstihdamın artması için firmalara destek vermeye devam edeceğiz”

Bulut son olarak şunları söyledi: “Ajansın amacı; hem yerel kapasiteyi geliştirmek, hem de aynı zamanda da özel firmalara destek vermektir. Bundan sonraki dönemde de bölgemizin işsizlik problemine ve katma değerli ürünlerin üretilmesi kapsamında tekstil sektörünü ciddi anlamında desteklemeliyiz. İstihdamın artması için firmalara destek vermeye devam edeceğiz.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)