• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlık-Sen istişare toplantısı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık -Sen Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen istişare toplantısına, Sağlık -Sen Diyarbakır Şube yönetiminin yanı sıra, il ve ilçe hastaneleri ile Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Aile ve Sosyal Politikalar ’da çalışan 230 iş yeri temsilcisi katıldı. 

Sağlık çalışanlarının taleplerinin dile getirildiği ve sorunlar için istişarelerin yapıldığı toplantıda genelde Türkiye, özelde Diyarbakır üzerinde duruldu.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından organize edilen toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, sağlık çalışanları adına mücadelelerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

 “Sağlık çalışanlarının sorunları çözülmeden reform olmaz”

Türkiye'de sağlığa erişimin kolaylaştığı ve memnuniyetin yüzde 39'lardan yüzde 76'lara çıktığını hatırlatan Ensarioğlu, bu memnuniyete paralel olarak sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ensarioğlu, “Sağlıktaki mobingin arttığını ve iş yükü nedeniyle çalışanlarımızın tükendiğini görüyoruz. Fazla nöbetler nedeniyle sağlık çalışanların ciddi anlamda mağdur olduğunu görüyoruz. Her ne kadar modern hastaneler yaparsanız yapın, bu hastanelerin içerlerini ne kadar modern cihazlarla donatırsanız donatın eğer burada hizmet veren sağlık çalışanlarını mutlu edemezseniz, sağlık çalışanların iş yükünü hafifletemezseniz, sağlık çalışanların istediği özlük haklarını vermezseniz, şiddete karşı daha ciddi tedbirler almazsanız… hiç kusura bakmayın sağlıkta dönüşüm artık son noktaya gelmiştir. Bundan sonra ileriye değil, geriye gidiş başlayacaktır. Onun için sağlık çalışanlarının da memnuniyeti dikkate alınmak zorundadır.” sözlerini kullandı.

Tüm temsilcilerin söz hakkı alarak yaşanan sıkıntılara değindiği toplantıda; Yıpranma payı, Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, Kreş hakkı, Adaletsiz Döner Sermaye Dağıtımı, Sağlık Çalışanlarına verilen sözlerin yerine getirilmemesi konuları üzerinde duruldu.

Diyarbakır yerelinde ise sıkıntıları olduğunu dile getiren sağlık çalışanları ikinci Etap TOKİ’nin gerçekleştirilmesi, Yüksek Lisansın İkinci Programının gerçekleştirilmesi, İş Yeri Hemşiresi eğitimlerinin düzenlenmesi, ek ödemelerin vergiden muaf tutulması, mobbinge tabi yer değişikliklerinin yapılması konularında sıkıntıları olduğunu dile getirdiler.

Toplantı, sağlık çalışanlarının serbest gündem maddeleri üzerindeki tartışma oturumu ile son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir