• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
İşte Yemen`deki Saldırıların Bilançosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lokman, düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın tek başına kendileriyle mücadeleye cesaret edemediğini savunarak, "Suudi Arabistan, 10 Arap ülkesini bunun için topladı. Buna yanıtımız gelecek. Ancak yerini ve zamanını biz belirleyeceğiz" uyarısında bulundu.

Operasyon çerçevesinde 334 yerleşim birimi ile 2 bin 265 evin hedef alındığını ve 40 bin ailenin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı bilgisini paylaşan Lokman, Yemen'e saldırıların başladığı 26 Mart'tan bu yana, 381'i çocuk, 214'ü kadın 2 bin 571 sivilin hayatını kaybettiğini, 3 bin 897 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Lokman, Husilerin safında meydana gelen can kayıpları ve hasara ilişkin ise bilgi vermedi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun başladığı 26 Mart'tan bu yana Suudi Arabistan sınırındaki çatışmalarda, Husi Ensarullah hareketine mensup 500'den fazla kişinin öldürüldüğü ifade edilmişti.

Bu arada Husilerin kontorlündeki Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi, Tuğgeneral Ali Muhammed Abdullah Tambale'yi yeni Şebve valisi olarak görevlendirdi.

Yemen'in güneyindeki Şebve vilayetinin merkezi Atek kenti, geçen cuma Husilerin kontorülüne geçmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir