• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Görmez`den Papa`ya: Acılar yarışırsa Vatikan kaybeder
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki gün, 1915 olayları için 'soykırım' deyip Ermeni Diaspora'sının kalbine giren Katolik dünyasının dini lideri Papa Francis'e cevap Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den geldi. Papa'ya Batı'nın misyonerlik ve sömürgecilik üzerinden yaptığı zulümleri hatırlatan Görmez, dünyadaki siyasi politik lobilerin, PR şirketlerinin din kurumlarının duaları ve ayinlerine kadar uzanmasının düşündürücü ve üzücü olduğunu söyledi.

VATİKAN VE PAPA SİYASİ İŞLERE BULAŞMASIN

Prof.Dr. Mehmet Yılmaz, Vatikan ve Papa'nın siyasi işlere bulaşmasını hoş karşılamadığını belirterek "Vatikan gibi ciddi bir din kurumu ve Papa Francis gibi bir din adamının bu tür siyasi politik lobilerin etkisinde kalarak milletimize, tarih boyunca birlikte yaşama hukukunu inşa etmiş bir millete bu mesnetsiz iddiaları hem de dua ve ayin üzerinden ifade etmiş olmasından son derece üzüntü duydum. Biz eğer tarihte yaşanmış acılar üzerinden toplumları yargılamaya çalışırsak bundan en çok zararı Vatikan görür.

AFRİKA COĞRAFYASINDA TRAJEDİ YAŞANIYOR

Bizim tarihimizde misyonerlik üzerinden sömürgecilik olayı hiç olmamıştır. Din adamlarına düşen tarihteki acılardan çok bugünün acılarına yönelmek olmalıdır." Görmez, bugün acıların tarihteki acılardan daha büyük olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Coğrafyamız büyük acı yaşıyor, milyonlarca insan yerlerinden yurdundan edildi, katledildi. Arakan'da hâlâ bir katliam devam ediyor, Afrika coğrafyasında büyük trajedi yaşanıyor. Bugünün aklıselim din adamlarına düşen, tarihteki acılardan çok bugün yaşanan acıları ortadan kaldırmak için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmektir. Kaldı ki ben bu açıklamayı İncil'de en çok ismi geçen şehir olan Antakya'dan, bin yıllardır Hazret-i İsa'nın havarilerini bağrında taşıyan Antakya'dan bunları söylüyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir