• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Paralelci Ardıç`tan `teslim olacağım` tweeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 1. Bölge`den bağımsız milletvekili adayı olan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu`nun başlattığı soruşturma kapsamında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Casusluk, sahtecilik,yasadışı dinleme, kişisel verileri kayıt etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini yapmaya engellemeye teşebbüs suçlanan 29 şüpheli arasında yer alan Ardıç`ı arayan polisler, dün bir ihbar üzerine Şişli, Rumeli Caddesi`nde bulunan Ataol Hukuk Bürosu`nda arama yaptı. Binanın 4. katında bulunan büroya giren polisler, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen ve eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç`ın yakalanmasına yönelik arama kararını bürodakilere gösterdi ve içerde arama yaptı. Ekipler, yaptıkları incelemelerde Nazmi Ardıç`ı büroda bulamadı. Polis Ardıç'ın büroya girdiğini tespit etti ancak nasıl çıktığını bulamadı. Gün boyunca ekipler büro önünde bekledi.

Arama sırasında Twitter hesabından açıklama yapan Ardıç, "Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu, hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Ataol Hukuk Bürosu`nda değilim arkadaşlar, gidin yatın. Merak etmeyin yarın Vatan`a geleceğim. Ben korkacak, kaçacak adam değilim" dedi.

Bugün dernek açılışına katılabilir
Savcılığın mahkemeye sunduğu arama talebinde ise Ardıç`ın söz konusu hukuk bürosunda görüldüğü bilgisine yer verildi. Ardıç`ın, Twitter üzerinden açılışı duyurulan başkanı da olduğu Çağın Mağdurları Derneği`nin bugün düzenleyeceği açılış etkinliğine katılabileceği öne sürüldü. Dernek üyelerinin yine Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarda başkanları Ardıç`ın tam da açılış zamanı gözalıtına alınmak istenmesinin manidar olduğu belirtildi.

17-25 Aralık operasyonlarında yer almıştı
Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü görevine, İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın`ın isteğiyle getirilen Nazmi Ardıç, 17- 25 Aralık sürecinde Fatih Belediye'si ve TOKİ  ihalelerindeki usûlsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleştirmişti. Operasyonda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da gözaltına alınanlar arasındaydı. Ergenekon, Balyoz, Şike ve Odatv operasyonlarında da görev alan Ardıç, 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürlerinden Yakub Saygılı ve Mahir Çakallı ile birlikte haklarında açılan idari soruşturmalar kapsamında ihraç edilmişti. Son olarak Karaman'da görevlendirilen Ardıç, daha önce 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürleri ile birlikte adliye önünde yapılan basın açıklamasına katılmıştı. Ardıç, fezlekede 'dönemin Başbakanı' ifadesinin geçtiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da, böyle bir ifadenin fezlekede geçmediğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir