• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Ayışığı Derneğine silahlı saldırı: 2 ölü 5 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gültepe Mahallesinde bulunan Ayışığı Derneğine kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Dernek müdavimlerinden A. T`nin iddiasına göre, kimliği belirlenemeyen yaklaşık 30 kişi, silahlarıyla havaya ateş açarak cadde üzerinden derneğin bulunduğu sokağa girdi. Sokağa giren grup ardından uzun namlulu silahlarla sokakta bulunan derneğe ateş açtı. Saldırıda 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı.
Yüzü maskeli eli silahlı 30 kişilik grup saldırdı

Saldırı günü yaşananları sorduğumuz A. T, “Saldırıdan bir gün önceki gün saldırgan gruba bağlı yaşları 20`nin altında olan bir grup, lise ve ortaokul çocuklarına dadanarak haraç isteyip dövmüşler. Çocuklar da büyüklerine haber verince onlar da gelip saldırgan gruba müdahale ediyor. Olayın duyulması üzerine semtimize çöreklenmiş uyuşturucu satıcıları, haraç toplayan büyük gruplar da ellerine bıçak ve sopalar alarak İmam Hatip okuyan gençlerimize saldırmaya başlıyor. Olayın büyümesi üzerine yediği dayağı hazmedemeyen çeteler ertesi gün yaklaşık 30 kişilik yüzü maskeli, eli silahlı bir grupla caddeyi kapatarak sağa sola ateş edip Ayışığı Derneğnin önüne geliyorlar. Derneğe doğru çok sayıda silah sıkıyorlar. Dernekte bulunanlar kendilerini korumak için derneğin kepenklerini indirirken, sağa sola ateş eden bu çeteler kendi içlerinde bulunan birkaç kişiyi de vuruyor” dedi.

Hastanede yaralı arkadaşımızı bıçakladılar
Saldırı anında saldırgan gruptan 2 kişinin öldüğünü 3 kişinin de yaralandığını belirten A. T, “Saldırı anında dernekte bulunan 2 gönüllümüz de yaralandı. Yaralılarımız hastaneye kaldırılırken hastanede yaralı arkadaşımızı gören saldırgan grup hızını alamayarak burada da yaralı arkadaşımızı bıçaklamışlar. Dün akşam saatlerinde yoğun bakıma alınan arkadaşımızın durumu ciddiyetini koruyor” dedi.

HÜDA PAR veya Hizbullah ile hiçbir bağlantımız yok!
Bazı basın yayın organlarının olayı çarpıttığını dile getiren A. T, “Saldırıyla ilgili bazı basın organlarında açıkça yalan ve iftira haberler yapıldığına şahit olduk. Derneğimiz çocuklara ve gençlere yönelik Kur`an`ı Kerim ve ilim dersleri veren bir kuruluştur. Yalancı medya derneğimizi HÜDA PAR ve Hizbullah`a bağlı bir kuruluş olarak lanse etti. Saldırıya uğramamıza rağmen olayı çatışma diye verdiler. Bizde silah olmamasına rağmen derneğimizde silah bulunduğu iftirasını da attılar. Buradan açıkça yalan haberlere imza atanlara sesleniyoruz. Haberi veren medya kuruluşları tarafsız bir şekilde olayı yansıtmalıdırlar. Ortada olmayan, var olmayan şeyleri varmış gibi göstererek algı operasyonu yapmasınlar. Bunları objektif yayın yapmaya ve iftira atmamaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi. (Erkan Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir