• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Batman Müftülüğü Kutlu Doğum takvimini belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)`in veladetinin 1444. Yıldönümü münasebetiyle Batman İl Müftülüğü 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı. Konu hakkında Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar bir açıklama yaptı.

Çağlar açıklamasında,  İslam`ın, bir arada barış ve huzur içinde yaşamaya dair ahlak ve hukuk prensiplerini ortaya koyan yegâne din olduğunu belirterek,“İslam`ın birlikte yaşama anlayışı, farklılıkların bir kimlik olarak korunup yaşatılmasını öngörür. Hz. Peygamber (s.a.s.) zamanından bugüne Müslümanlar, Müslüman olmayan toplumlarla irtibatlarında her zaman belli prensipleri gözetmiştir. Bu prensipleri vazeden ve uygulama örneklerini veren bizzat Kur`an ve Hz. Peygamberin (s.a.s.) sünnetidir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla belirlediği “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” teması olacağını söyleyen Çağlar, “Bu yıl bizler de planladığımız programlarımızda bu tema çerçevesinde hareket etmeye gayret edeceğiz. Bu vesileyle yapacağımız programlarımızın Efendimiz (sav)`in örnekliğinden istifade edebilecek tarzda hayat yaşamamıza vesile olmasını temenni ederim. Bütün Batmanlı kardeşlerimizi programlarımıza bekler; Kutlu Doğum Haftamızın Batmanımıza, ülkemize bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim.” ifadelerin kulandı.

Batman İl Müftülüğünün 2015 yılı etkinlik takvimi şu şekilde belirlendi:

-16 Nisan Perşembe günü Saat 14.00`de Beyaz Şato Düğün salonunda Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı`nın katılacağı ana program,

-16 Nisan Perşembe günü program esnasında Kan Bağışı Kampanyası,

-17 Nisan Cuma günü ikindi namazından sonra Ulu Camiinde Kur`an ziyafeti programı,

-17 Nisan Cuma günü Beşiri İlçesi İkiköprü`de bulunan kampta yaşayan Mültecilere yönelik sağlık taraması,

-18 Nisan Cumartesi günü ikindi namazından sonra Kudret Camiinde Kur`an Ziyafeti Programı,

-19 Nisan Pazar günü 14.00`de Beyaz Şato Düğün salonunda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Ayşe Hümeyra Aslantürk`ün katılacağı hanımlara mahsus program,

-19 Nisan Pazar günü program esnasında Kan Bağışı kampanyası,

-21 Nisan Salı günü saat 19.00`da Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumunda Sanatçı Mustafa Demirci`nin katılacağı Gençlik Şöleni ve Konser programı.

-16/19 Nisan tarihlerinde yapılacak programa 13.00-14.00 saatleri arasında Hacı Talat, Yeşiltepe, Ebu Bekir es-Sıddık, Ahmediye, İhlas, Karşıyaka, Kültür, Bağlar ve Şaban Biçici camileri önünden Belediye araçları ile ücretsiz taşıma yapılacaktır. Program sonrasında 16.00-17.00 saatleri arasında aynı güzergahta ücretsiz şehir içine, Belediye araçları ile ulaşım sağlanacaktır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir