• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'te hemşireye saldırı protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde hemşirelik yapan Hasibe Karakurt’a, geçtiğimiz Cumartesi günü trafik kazası sonucu hastaneye tedavi için getirilen alkollü kişi tarafından yapılan saldırı basın açıklamasıyla protesto edildi.

Hastanenin acil servisi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, yaşanan olayı kınayarak başta acil servisleri olmak üzere sağlık çalışanlarının can güvenliğinin bulunmadığını ifade etti.

Hemşirenin uğradığı saldırıyı anlatan Arayıcı, “Trafik kazası sonucu hastaneye getirilen ve alkollü olan bir şahıs, tedavisi tamamlanıp taburcu edileceği sırada, içinde kullanılmış iğne uçları olan tıbbi atık kutusunu alıp hemşirelerin ve diğer sağlık personelinin üzerine fırlatıyor. Bir hemşire arkadaşımızın eline ve vücudunun çeşitli bölgelerine 5 iğne isabet ediyor. Ortalık bir anda adeta savaş alanına dönüyor, acil serviste verilen hizmet kısa süreli de olsa kesintiye uğruyor.”dedi.

Ağır iş yükü, şiddet ve mobbing gibi olayların sağlık çalışanlarında yıpranmışlık düzeyini artırdığını belirten Arayıcı, “Sağlık çalışanlarımız yoğun iş temposu altında eziliyorlar. Avrupa’daki meslektaşlarının 5 katı yoğunlukta çalışıyorlar. Bunun yanında adaletsiz döner sermaye başta olmak üzere şiddet ve mobinge maruz kalmak suretiyle belli ölçüde yıpranmışlık ve tükenmişlik yaşıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de sağlık hizmetlerinden halkın memnun olduğundan bahsedilirken, diğer taraftan da sağlık çalışanlarına şiddetin arttığını dile getiren Arayıcı, “Sağlık çalışanlarımız fedakârca halkımıza hizmet verirken şiddete uğramaları içler acısı bir durumdur. Hasta hakları demek şiddet demek değildir. Her türlü hakaret ve zorluğa karşı öz verili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarına karşı yapılan tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz. Maalesef bugün başta acil servislerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarının can güvenliği bulunmamaktadır. Yine bu hastanede görevi başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın acısı yüreğimizdeki tazeliğini korurken, sık sık sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin gerçekleştiriliyor olması anlaşılır bir durum değildir.”diyerek tepki gösterdi.

Arayıcı, açıklamanın sonunda şu ifadeleri kullandı: “Bu olay, sağlıkta şiddetin ne ilk ne de son örneğidir. Sağlık ile şiddet kelimelerinin hiçbir zaman yan yana gelmemesi gerekirken, maalesef gün geçtikçe sağlıkta şiddetin artar olması vahim bir tablo olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu vahim tabloyu tersine çevirmek, sağlıkta şiddeti caydırıcı hale getirmek için mutlaka yapılması gerekenler vardır ve bu düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istiyoruz.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir