• DOLAR 32.495
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2477.311
  • ...
Dülük Tabiat Parkı'nda yaban hayvanlar için meyve bahçesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı’nda özel ayrılmış alanda, hayvanların beslenmeleri için meyve bahçesi oluşturdu.

Dülük Tabiat Parkı’nda bulunan çam ağaçlarından beslenemeyen kuş ve benzeri yaban hayvanları için oluşturulan özel bahçeye çeşitli meyve ağaçları dikildi.

Yaban hayvanların yaşamlarını kolaylaştırmak adına hayata geçirilen meyve bahçesini yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Dülük Tabiat Parkı mesire alanın üst kısmında daha önce elle dikilen çam ağaçlarının olduğu yerdeyiz. Buranın içinde bir yaban hayatı var. Doğal hayatı korumak adına 2 yıldır burada meyve ağacı çalışması yapıyoruz. Yetişmiş olan ağaçların yanı sıra, boş olan alana 2 bin yeni meyve ağacı diktik. Mevcut yabani olan ağaçlar aşılandı ve meyve ağaçlarının sayısı artırıldı. Aklınıza gelebilecek her türlü meyve ağacını burada bulundurmaya çalışıyoruz.  Çünkü burada yaşayan canlıların çam ağaçlarından beslenme imkânları yok. Yalnızca piknik alanlarındaki atıklardan besleniyorlar.” dedi.

Doğa ve yaban hayvanlarının kendi yaşadıkları doğal yaşamlarında beslenebilmeleri için meyve ağaçlarını artırılması gerektiğini belirten Fadıloğlu, “Bizde Dülük Tabiat Parkı içerisinde var olan ağaçların yanı sıra bu yılda 2 bin meyve ağacı daha dikerek, hayvanların beslenme ihtiyacına destek olduk. Bu bölgedeki boş olan alanlara artık çam değil, meyve ağaçları dikiyoruz ki özellikle burada yaşayan hayvanların hayatlarını koruyup kolaylaştıralım. Yaban hayvanları bundan sonra bu yeni bahçemizden beslenecekler. Burada özellikle kuş türleri, tavşan ve tilki gibi yaban hayvanlarının yaşamlarına destek sağlamak adına meyve ağaçlarını artırma çalışmamızı sürdürüyoruz. İnşallah bu yıl ekilen ağaçlarımızda kısa sürede büyüyerek, meyve veren diğer ağaçlarımız gibi doğal yaşama katkı sağlarlar. Böylece bizde, doğal yaşama destek vermiş olacağız.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir