• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Batman'da karla mücadele devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’yi yeniden etkisi altına alan yağışları, Batman’ın Sason İlçesinin dağlık kesimlerinde de etkili oldu. Sason’a bağlı Dağçatı-Dörtbölük grup köy yolunda yoğun kar yağışı nedeni ile zaman zaman 3 metreyi bulan kar kalınlığı, ulaşımı olumsuz yönde etkiledi.

Batman İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Dağçatı-Dörtbölük arası kapanan yolları yeniden ulaşıma açıldı.

Ayrıca, Sason’a bağlı Çakırpınar Köyü Han Mezrası, Bayramlar Köyü Aykonak mezrası ulaşımını sağlayan yol, yoğun yağmur yağışı nedeni ile heyelandan etkilenerek kullanılamaz duruma geldi. Heyelanın gerçekleştiği mevkilere, İl Özel İdaresi ekiplerinin yağışın hafiflemesiyle müdahale edecekleri bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, “Sason dağlık kesimlerinde yoğun yağmur yağışı sürmektedir. Bu sebeple zaman zaman yol göçmeleri, toprak kayması ve kaya düşmeleri gerçekleşmekte olup ekiplerimiz tehlike ile burun buruna gelmektedir. Buna rağmen aciliyet gerektiren durumlarda müdahaleler yapılmaktadır. Yoğun yağışlar durduktan sonra ekiplerimiz ve iş makineleri çalışmalarına güvenle devam edecektir.” dedi.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir