• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
Cudi`nin bir tarafında bahar, diğer tarafında kış mevsimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak merkezde bu sabah kent merkezi ve yüksek kesimdeki köylerinde etkili olan kar yağışı, her tarafın beyaz örtü ile kaplanmasına neden oldu. Merkeze bağlı Balveren Beldesi'nde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Cudi Dağı'nın diğer tarafındaki Silopi İlçesinde ise vatandaşlar bağ ve bahçelerine giderek yaza hazırlık çalışması başlattı. Bağdaki dalları budayan Silopililer, tarlalarını sürerken, bazıları da eş ve çocukları ile birlikte piknik yaptı.

Cudi Dağı eteklerinde bulunan Silopi'ye bağlı Başak Köyü sakinleri bağ, bostan ve tarlalarını ekmeye başladı. Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenerek tarlalarını süren köylüler, köye dönüş için yol, su ve elektrik gibi altyapı hizmetlerinin tamamlanmasını istedi.

Cudi Dağı eteklerinde piknik yapmaktan ve hayvanlarını gütmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sait Olcar, "Bunun devam etmesini istiyoruz. Devletten, hükümetten bu çözüm sürecini biran önce sonuçlandırmasını istiyoruz. Millet artık bıktı. Çatışmalı süreci, kanın dökülmesini, savaşın taraftarı kim olabilir ki? Hiç kimse istemez. Şu anda bir engel yok. Huzurluyuz, mutluyuz. Gençlerimiz müziğini açmış ateşini yakmış, etini getirmiş, ailesi ile pikniğe gelmiş. Bunun devam etmesini istiyoruz" dedi.

Başak Köyü'nden Sekvan Bilen ise, Ağrı'da yaşananlardan dolayı endişeli olduğunu belirterek, "Barış süreci ile beraber bölgemizde, coğrafyamızda huzurlu bir ortam oluştu. İnsanlar köylerine yavaş yavaş tam anlamıyla olmasa da dönmeye başladılar. Tarım yaparak bağlarını, bostanlarını ekmeye başladı. Tendürek'te gelişen olay gerçekten üzücüydü. Taraflar daha özenli ve dikkatli olmak zorundalar. Çünkü arkada bekleyen milyonlar var. Bu durumları yakından takip eden insanlar var. Yaklaşan seçimle beraber siyasi partiler bu durumu oy çıkarlarına kesinlikle alet etmemelidir. Böyle bir durum insani bir durum olmaz" diye konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir