• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe Anadolu Lisesinde bilim fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Anadolu Lisesinin bahçesinde kurulan çadırda öğrenciler tarafından hazırlanan 32 proje sergilendi. İki gün sürecek fuarı okul öğrencileri gezecek ve öğrencilerin daha çok proje hazırlamaları için projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunulacak.

Fuarın açılışına Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, okul idarecileri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Açılan fuar ile ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında düzenlenen protokol ile Türkiye’de 2 bin okulda bilim fuarı  düzenlenecek. İkinci defa bu hakkı kazanan Kızıltepe Anadolu Lisesi öğretmenleri, proje koordinatörü ve öğrencileri kutluyorum. Bilimsel fuarlar önemlidir. Bilimsel düşüncelerin gelişmesi, bilimsel düşüncenin genç nesillere aktarılması, özgüven kazandırılması, bilimsel teknikleri kazanması gibi çok etkileri var. Ülke açısından güzel tarafı medeni seviyesi belirlenen toplumlar bilimi tüketen değil üreten toplumlardır. Sizin bu faaliyetleriniz bilimi üretme noktasında olduğu için sizler ülkede lokomotif insanlarsınız.” diye konuştu.

Mardin genelinde 61 projeden 10 tanesinin kendi okullarına ait olduğunu söyleyen Proje Sorumlusu Mehmet Mahsum Oktay, “ Mardin genelinde 61 projeden 10 tanesi bizim okula aittir. Amacımız öğrencilere projelerin önemini göstermek ve araştırma tekniklerini öğrencilere öğretmektir. Öğrencilerin derslere bakış açısını değiştirmek ve öğrenci öğretmen ilişkisini güçlendirmektir.” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Hamdullah Erdem ise, “TÜBİTAK bilim fuarının bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bilim fuarının Öğrencilere belirlenen konularda kendi keşiflerini yapma olanağını sunuyor. Böylece derslerde kitaplarda ve laboratuar uygulamalarında öğrendiklerini kendi projeleri içinde pekiştirme imkanı verir.” Dedi.

Kaymakam Ermiş   beraberindekilerle beraber fuarın açılışını yaparak, sergileri tek  tek dolaştı. (Mehmet Aslan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri