• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
EKPSS tercihleri 16 Nisan`da başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler 16-24 Nisan'da alınacak.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 16-24 Nisan'da ÖSYM`nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak "2015 EKPSS Kura ile İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu"nda, ilköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer alacak.

Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için 27 Nisan 2014'te yapılan 2014-EKPSS`ye girmiş ve ortaöğretim mezunları için EKPSSP1, ön lisans mezunları için EKPSSP2, lisans mezunları için EKPSSP3 puanının alınmış olması ve kura için tercihte bulunacakların ise 15-28 Mayıs 2014'te ÖSYM'ye başvuru yapmış olmaları gerekiyor.

Adaylar tercihlerini 16-24 Nisan'da, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM`nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacaklar. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak.

ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece tercih süresi içinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir