• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
Yermük Kampı Sakinleri Kampı Terk Etmeyi Reddediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Yermük Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinli mülteciler kampta kalmayı sürdüreceklerini bildirerek, krize askeri seçeneklerin dışında siyasi bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Yermük Mülteci Kampı'nda faaliyet gösteren heyetler ve kurumlar bugün (13 Nisan Pazartesi) kamp sakinlerinin direnişini desteklemek amacıyla gösteri düzenledi.

Gösteriye katılan mülteciler, kampta kalmaya devam edeceklerini bildirerek, kampı boşaltma fikrine karşı çıktı. Mülteciler, "Kamptan ancak Filistin'e dönmek için çıkarız" dedi.

Mülteciler ayrıca Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne seslenerek kamp sakinlerine karşı üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini, askeri çözüm seçeneklerinden uzak siyasi bir çözüm için çalışmalarını istedi.

Kamp sakinleri, gıda ve ilaç ihtiyaçlarının sağlanması çağrısında bulunarak, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın dağıttığı gıda ve diğer insani yardımların düzenli olmadığını, özellikle IŞİD'in kampa baskınından sonra yardımların aksadığını söyledi.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir