• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Kutlu Doğum etkinliğinden sonra halk duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu (Platforma Evîndarên Pêxember) tarafından, sağanak yağışa rağmen on binlerce kişinin katılımıyla Batman`da gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği sonrası halk, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonlarına konuşan  Batmanlılar, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yaptığı hayırlı çalışmalardan memnun olduklarını ifade ettiler.

Kürdistan için çok hayırlı etkinlik oldu

Yapılan mevlit etkinliklerinin millet için çok hayırlı olduğunu belirten Fadlullah Çelik (24), “Kürdistan`da yapılan bu mevlit etkinlikleri milletimiz ve topraklarımız için çok hayırlıdır. Bu etkinlikler vesilesiyle küçük-büyük ve yaşlılarla hep beraber toplanıyoruz. İslam Ümmetinin birliğine sebep oluyor. Bu, tek başına büyük bir inkılaptır. Biz Müslümanları çok sevindiriyor. Mevlit de öteden beri biz Kürtlerin içinde olan bir şeydi. Elhamdülillah bugün her köy, ilçe ve illerin meydanlarında Peygamber Efendimizin mevlidi oluyor. Nisan ayı geldiğinde çok mutlu oluyoruz. İnşaallah bu etkinlikler, bizleri ve tüm Müslüman kardeşlerimizin birleşmesine vesile olur. Allah bu mevlitleri tertipleyenlerden razı olsun.” dedi.

Oğlunun gurbette olduğundan etkinliğe katılamadığını söyleyen bir anne de şunları söyledi: “Maşallah Allah ve Peygamber için Peygamber Sevdalıları buraya toplanmış. Etkinlik çok güzel geçiyor. Benim oğlumda gurbete olduğundan etkinliğe gelemedi. Bu vesileyle oğluma buradan selam gönderiyorum. Bu etkinliklerle mutlu oluyoruz.”

Peygamberi anlatmak bir güne sığmaz

Engelli motosikletiyle etkinliğe katılan Muhsin Ekmen (39), “Kutlu Doğum etkinliği çok faydalıdır. Herkes Peygamber Efendimizi tanımaya çalışıyor. Gerçekten Peygamberi anlatmak bir saate, bir güne sığmaz. Allah, Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Bu tür etkinliklerle neredeyse Peygamberimiz tüm seneye sığdırılıyor.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe gelmek isteyip de gelemeyen herkese selam gönderen Azize Sabaz (55) ise “Allah, Kutlu Doğum etkinliğini hayırlara vesile etsin inşallah. Bu etkinliğe gelmek isteyip de gelemeyenlere selam ve hürmetlerimizi gönderiyorum. Allah tüm Peygamber Sedalılarını kaza belalardan korusun, hepsini Allah`a emanet ediyorum. Her sene bu etkinliği kutluyoruz. Peygamber sevgisi artık meydanlara sığmıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu etkinliklerle ümmet uyanıyor

Kutlu doğum etkinlikleriyle ümmetin uyandığını ifade eden Yusuf Aşan (51), “Bu etkinlikler yapılana kadar ümmet uykudaydı. Allah`a hamdolsun ki Kutlu Doğum etkinlikleri vesilesiyle ümmet uyanıyor. On sene öncesine kadar bu topluluklar böyle toplanmıyordu. Müslümanların küfür zulümleri altında eziyetleri çoktu. Elhamdülillah Müslümanlar bugün nispeten özgür ve birlik olmuşlar. Müslümanlar her yerde İslam`ı anlatabiliyorlar artık. Bu etkinlikler Müslümanların sesi olmuştur. Allah bunu Müslümanlara bir fırsat olarak vermiş.” dedi.

Peygamber âşıklarının kış, yağmur ve soğuk dinlemeden toplandığını belirten Behiye Gülşen (74) da duygularını şöyle dile getirdi: “Bunlar çok güzel etkinliklerdir. Allah, Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Allah`u Teâlâ bu cemaati çoğaltsın ve güç kuvvet versin. Allah ve Resulü için mahkûm ve hicret hayatı yaşayanlara, bu alanda toplanan ve gelmek isteyip de gelemeyen tüm Peygamber âşıklarının, Allah yar ve yardımcıları olsun.”

Etkinlik sonrası duygularını ifade eden küçük kız çocuğu Meryem Tekin (12) de şunları söyledi:  “Peygamber Efendimiz (sav) Nisan ayında doğduğu için Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum çalışmaları yapmaktadır. Bu programları organize eden ve katılım gösteren herkesten Allah razı olsun.”

Rabbim cezaevlerindeki Peygamber Sevdalılarını en yakın zamanda aramıza katsın

Kutlu Doğum etkinliklerinin tüm Müslümanlara hayırlı olmasını dileyen Faruke Fırat (52), “Her sene Batman`da Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleniyor. Bu etkinliğe gelmek isteyip de gelemeyen tüm Müslümanları selamlıyorum. Allah onlara güzel gelecekler nasip etsin. Cezaevlerinde bulunan Peygamber Sevdalılarını Rabbim en yakın zamanda aramıza katsın. Allah`u Teâlâ tüm Müslümanları bolluk içine koysun.” dedi.

Yapılan etkinlikler dolayısıyla mutlu ve huzurlu olduklarını belirten Keziban Gizli (55), “Gözümüzün nuru Hz Muhammed`in mevlidi için Batman`a geldik. Kutlu doğum etkinlikleri günlere, aylara sığmıyor. Her gün başka bir yerde etkinlik oluyor. Bu etkinliklerle çok mutlu ve huzurlu oluyoruz.  Gurbet ve cezaevlerinde olanlar da bu Peygamber sevgisini görüp rahatlasınlar.” dedi.

Allah kâfir ve zalimlere fırsat vermesin

Kutlu Doğum etkinliklerinin çok güzel geçtiğini ifade eden H. Sabri Şen (73), “Allah bizleri Peygamberimizin şefaatinden mahrum etmesin. Allah-u Teâlâ bizleri Kur`an ve sünnetten ayırmasın. Allah, kâfir ve zalimlere fırsat vermesin inşallah. Allah bizlere nusret nasip etsin.” dedi.

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Melahat Akman (40) iseBu etkinlikte emeği geçen tüm Müslümanlardan Allah razı olsun. Rabbim böyle bir günü bizlere yaşattığı için çok mutluyuz. Bu mevlitler hepimize hayırlar getirsin.” ifadelerini kullandı.

Tüm Batman bu hayra katkıda bulundu

Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen coşkunun olduğunu belirten Remzi Göker (37), “Çok güzel bir program oldu. Bizler için hayırlara sebep oluyorlar. Bugün sabahtan beri hava soğuk ve yağmurlu olmasına rağmen müthiş bir coşku vardı. Tüm Batman bu hayra katkıda bulundu. Kimileri araçlarıyla seferler yaparak, kimisi yaptığı yemeklerle kermese katıda bulundu ve herkes bir şekilde bu halkanın içinde olmak için elinden geleni yapmaya çalıştı. Bu organizasyonu yapan Peygamber Sevdalılarına tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun ve her sene bu coşku inşallah katlanarak devam edecek.” dedi.

Peygamber sevdası için on binlerle bir arada bulunmanın anlatılmaz bir duygu olduğunu söyleyen Zahiye İçten, “Gerçekten içimizde büyük bir heyecan var. Bu kadar Peygamber aşığını bir arada bulmak anlatılmaz bir duygudur. Kalbimiz dursa yeridir.”  şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik / M. Said Başaran – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir