• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...

Diyarbakır`dan AK Parti milletvekili adaylığı açıklandıktan sonra ilk icraat olarak Toplum Yararına Çalışma Programı (TYCP) kapsamında Diyarbakır`da ilave bin kişinin daha tahsis edildiğini söyleyen Kalkınma bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte bölgede ekonomik gelişmelerin Diyarbakır`ı çok farklı bir yere taşıyacağını ifade etti.

Aday olur olmaz Diyarbakır için yaptığı ilk işin İŞKUR Genel Müdürünü aramak olduğunu belirten Bakan Yılmaz, Diyarbakır`la ilgili toplum yararına çalışma programları yürüttüklerini ilk olarak bu programla bin kişinin tahsis edildiğini söyledi.

Bu sayının Diyarbakır ili için çok az olduğu düşüncesiyle, Bakan Faruk Çelik`ten ve İŞKUR Genel Müdüründen ilave bir çalışma için ricada bulunduğunu belirten Yılmaz, Diyarbakır`la ilgili ana perspektifinin, daha kalıcı istihdam imkânları oluşturmak olduğunu söyledi.

Diyarbakır`ın çok hızlı harekete geçirilecek önemli alanları olduğunu belirten Bakan Yılmaz, Diyarbakır`a, huzur ortamı ve çözüm süreciyle birlikte, yeni projelerle çok daha geniş istihdam imkânları oluşturma gayretinde olacaklarını ifade etti. – İLKHA