• DOLAR 32.583
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2423.199
  • ...
Birecik`te Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu (Platforma Evîndarên Pêxember) tarafından Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. İlçenin futbol sahasında gece düzenlenen etkinlik, soğuk havaya rağmen ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İbrahim Özceylan Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif`in okunması ve sahneye çıkan Peygamber Sevdalıları kız çocuklarından oluşan ilahi grubunun seslendirdiği ilahileri ile devam etti.

Daha sonra etkinliğin açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Birecik ilçe Koordinatörü Abdurrahman Güneş yaptı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Osman Tayfur ise yaptığı konuşmada, Hz Muhammed'in (sav) yaşamının bütün insanlık için kurtuluş reçetesi olduğunu belirterek, “Allah-u Teâlâ her topluma muhakkak bir hidayet önderi göndermiştir. İnsanlara gönderilen son Resul, son hidayet önderi olan Hz Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesselem`den başka kurtuluş şansımız yoktur. O`nun insanlığa sunduğunu, yaşam felsefesini, kendi hayatımızda pratize etmezsek, hem dünyada hem de ahirette sıkıntılarla karşılaşırız. Yaşadığımız coğrafyanın kan gölüne dönmesi O`nun öğretilerinden uzak kaldığımızdan dolayıdır.” dedi.

Konuşmalardan ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop ve Derviş Madsor`un seslendirdiği ilahilerle halk coşkulu anlar yaşadı.

Etkinlik M. Ali Güç hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Abdurrahman Bozkurt - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir