• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Yeşilli halkı kutlu doğumun sevincini paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa`nın (s.a.v.) mübarek viladetinin yıl dönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin`in Yeşilli ilçesinde düzenlenen mevlit etkinliğine katılan halk, etkinlik sonrası sevinçlerini İlke Haber Ajansı`yla paylaştı.  

Batı: Peygamber sevgisi kalbimize nakşediliyor

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun her yıl Nisan ayında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediğini hatırlatan Selim Batı, “Doğrusu Nisan ayı bizim için hem bir coşku ayı oluyor aynı zamanda hem böyle Kutlu Doğuma girerek tatlı bir yoruculuğa da vesile oluyor diyelim. Tabi burada sadece toplanmıyoruz, aynı zamanda kardeşlerimiz, arkadaşlarımızı da görüyoruz. Hem tekrardan birlikteliğimiz kaynaşmamız oluyor. Nasıl ki Sahabeler Peygamberimizi görerek o iman ruhunu tazeliyorlarsa bizde buradaki kardeşlerimizi görerek imanımızı tazeleniyor. Tabi programımız süresince hocalarımız Peygamberimizin hayatından kesitler sunarak bizleri aydınlatıyorlar. Yine sanatçı ağabeylerimiz ilahi ve ezgileri ile Peygamber sevgisini kalbimize nakşediyorlar. Herkesi bu etkinliklere davet ediyoruz.” dedi.

 Atlı: Hz. Muhammed eşsiz önderdir

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`ya olan sevgini haykırmak için Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını aktaran Sedat Atlı, etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerine teşekkür etti. Atlı, “Bu etkinlikler sayesinde eşsiz önder Hz. Muhammed tekrar hatırlanıyor. O`nun mesajı daha iyi anlaşılıyor. Çok mutluyum. Allah sizlerden razı olsun.” diye konuştu.

“Arasan, gençlere seslendi”

Tüm gençlere seslenen Hüseyin Arasan ise, “Günümüzde genç arkadaşlarımız maalesef bir boşluk içinde bocalanıyorlar. Bir kurtuluş kapısı arıyorlar. Bende onlara kurtuluş kapısının Hz. Muhammed Mustafa olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bütün gençlere çağrımdır; Gelin! Tek kurtuluş yolu olan Hz. Muhammed Mustafa`yı okuyalım, anlayalım ve yaşayalım.”

Nas: Nisan, ümmetin diriliş ayıdır

Nisan`ın rahmet ve bereket ayı olduğunu kaydeden Hediye Nas da bu ayın ümmet için bir diriliş ayı olduğuna inandığına dikkat çekti. Nas, “Biz umut ediyoruz ki; bu ay ümmetin uyanışına vesile olacaktır inşallah.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir