• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
Bangladeş Konsolosluğu'nda 'Kamaruzzaman' protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş yönetiminin Cemaati İslami hareketine yönelik zulümleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Cemaati İslami Liderlerinden Abdulkadir Molla’yı idam eden Hasina yönetimi, hareketin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman’ı da idam etti.

Bangaldeş yönetiminin baskıcı ve zorba tavrı, İstanbul Gayrettepe’de bulunan konsolosluk önünde lanetlendi. Özgür Der tarafından düzenlenen protesto gösterisinde bir araya gelen vatandaşlar, Bangladeş yönetiminin zalim tavrını lanetledi.

Bu yargılamalar ve mahkemeler kurgusal bir tiyatrodan başka bir şey değildir

Hasina yönetiminin cinayetlere devam ettiğini belirten Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Geçtiğimiz yıl Abdulkadir Molla’nın şehadetiyle sokaklara, meydanlara dökülen Müslümanlar Türkiye ve dünyada Bangladeş yönetiminin katliamlarını lanetledi. Bangladeş’te de halk sokaklara dökülerek bu siyasi cinayetleri lanetledi. Fakat Hasina yönetimi cinayetlerine devam etmektedir. Bu yargılamalar ve mahkemeler kurgusal bir tiyatrodan başka bir şey değildir. Bu yargılamaların hiçbir şekilde hukuki geçerliliği söz konusu değildir.” dedi.

Dünya zulümlere sessiz!

Tüm dünyanın zulme karşı sessizliğine dikkat çeken Kaya, “1996’dan beri başbakanlık yapan ve zaman zaman muhalefet görevini yapan Hasina ve partisi bugüne kadar gündeme getirmediği 70-71 iç savaşı olayını, Cemaati İslami ve muhalefete karşı bir baskı ve sindirme aracı olarak kullanmaktadır. Maalesef ki bütün dünya da bu zulme, bu zalimliğe seyirci kalmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bu tür zulümlerle İslami hareketler bastırılamaz

Yönetimin zorbalıklarına karşı Cemaati İslami’nin boyun eğmeyeceğini belirten Kaya, “Bu yargılama ve mahkemelerin ve en nihayetinde bu idamların bizler açısından sadece İslam yöresinin birçok yerinde olduğu gibi Bangladeş’te de Müslüman halkı zulüm, baskı açlıkla sömüren, ezen diktatörlüğün zulümlerinden bir zulüm olduğunu ve bunun sadece onların suçlarını artırdığını ifade ediyoruz. Ve asla bu tür zulümlerle İslami hareketlerin bastırılamayacağını, Cemaati İslaminin yönetimi ve üye kadrosuyla ortaya koyduğu dirençli tavrın İslami hareketin boyun eğmeyeceğinin bir göstergesi olduğunu göstermek istiyoruz. Buradan şehidimize Allah’tan rahmet dilerken İslami Cemaat mensubu kardeşlerimizle de dayanışma içerisinde olduğumuzu deklare ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu hukuksuz kararların infazı ise doğrudan siyasi cinayettir

Kaya’nın ardından Özgür Der tarafından hazırlanan mektup Fatma Turan tarafından basına okunduktan sonra Bangladeş Konsolosluğu’na teslim edildi.

Bangladeş Hükümeti’nin hukuki ve insani tüm değerleri ayaklar altına alarak siyasi cinayetler serisine devam ettiğini ifade eden Turan, “Yaklaşık 1,5 yıl önce Abdukkadir Molla’yı idam ederek despotik zihniyetini serdeden Hasina yönetimi, önceki gün de Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamuruzzaman’ı idam ederek bir insanlık suçuna daha imza attı. Daha önce ifade ettiğimiz bir gerçeği bir kere daha haykırıyoruz. Hiçbir hukuk ilkesi gözetilmeksizin oluşturulan mahkemelerde evrensel hukuk kuralları ihlal edilerek sürdürülen yargılamalar neticesinde verilen idam kararları açık bir zorbalık, bu hukuksuz kararların infazı ise doğrudan siyasi cinayettir.” dedi.

Cemaati İslami hedef tahtasına oturtulmuş

Hasina yönetiminin işlediği cinayetlerin lanetlenmesi gerektiğinin altını çizen Turan, “Hamisi Hindistan’ın desteğini alarak tüm bu suçları işlerken, Hasina yönetiminin bilhassa uluslararası planda Emperyalist-Siyonist saldırganlıkların İslami hareketleri hedef tahtasına oturtmuş olmasının ortaya çıkardığı konjoktürü de bir fırsat olarak değerlendirdiği açıkça görülmektedir. Oysa işlediği suçlar yüzünden hem bu dünyada lanetlenmeyi, hem de sonsuz ahiret azabını hak eden Hasina yönetimi bilmelidir ki, Allah’u Teâlâ zalimleri asla payidar kılmaz.” ifadelerini kullandı.

Katil Hasina yönetimin er geç hesap vereceğini haykırıyoruz

Cemaati İslami hareketiyle dayanışma içerisinde olduklarını söyleyen Turan, “Abdulkadir Molla gibi Muhammed Kamuruzzaman da zalimlerden af dilemeyi reddederek şehadete yürürken Bangladeş İslami Hareketi aleyhine kurulan tiyatroyu boşa çıkartmış, zalimlerin tuzaklarını başlarına geçirmiştir. Bu tavrıyla Bangladeş halkına ve İslam ümmetine ve en genelde de tüm insanlığa izzetli bir Müslümanın tavrını göstermiştir. Rabbimizden aziz şehidimiz için rahmet dilerken Cemaati İslami hareketiyle dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyor, katil Hasina yönetiminin er geç hesap vereceğini haykırıyoruz.” şeklinde konuştu. (Erkan Yavuz - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir