• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Batman`da mevlid etkinliği büyük bir coşku ile başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşrifinin 1444. Yıldönümü münasebetiyle Mevlid Alanında düzenlediği "Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)" adlı programı, on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla başladı. 

Asım Özalp'ın sunduğu "Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)" isimli dev kutlu doğum programı, saat 13.30`da başladı. İlk olarak Vaiz İbrahim Halil Yakut`un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte sık sık salâvatlar ve tekbirler getiriliyor. 

Özellikle bayanların katılımının yüksek olduğu programda, "Salât ve Selam senin üzerine olsun Yâ Resûlallah" nidası arşa yükseliyor.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve ardından mevlüdün okunması için mevlithanlar; İsmail Tufan, Selami Altun, Ramazan Biçer ve Fesih Tekin platformdaki yerini aldı.

 Mevlithanların okuduğu mevlit ile etkinlik devam ediyor. Okunan maneviyat dolu mevlit ile halkın duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısı şu dakikalar okunan mewlid ile kendilerinden geçmiş durumda. Özellikle Peygamber efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde duygu seli oluştu. 

Mewlidin okunması sırasında güvercinler uçuruldu.

Program, ilahi faslı için platforma gelen Özlem Ajans sanatçısı Nezir Güler ve Peygamber Sevdalıları Platformu kız ilahi grubunun okudukları ilahi ve ezgilerle devam ediyor. 

‘Kutlu Doğum' etkinliği on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla büyük bir coşku ve heyecanla durmadan devam ediyor. Onbinlerce Peygamber sevdalısı, seslendirilen ilahi, ezgi marş ve kasideler ile yeri göğü inletiyor. (Fatih Akgül / Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir