• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
TSK`nın Tüm Şifreleri Değişti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 kozmik odanın tüm güvenlik kriterleri yenilendi. Genelkurmay, istihbarat sızmalarına karşı teknolojik kalkan oluşturdu. Türkiye genelinde bulunan 14 kozmik odanın tüm güvenlik kriterleri yenilendi. Bu alanlara artık ‘parmak izi, göz ve yüz tanıma’ sistemi ile geçiş yapılabiliyor. Akıllı kart sistemiyle de tüm giriş çıkışlar kontrol altına alındı...

Son yıllarda yaşanan istihbarat sızmaları Genelkurmay Başkanlığı’nı harekete geçirdi. Karargâh, bu girişimlere karşı önlemlerini en üst düzeye çıkardı. ‘Kozmik oda’, ‘Harekât ve İstihbarat Merkezi’ gibi yüksek güvenliğin gerektirdiği birimlerde özel güvenlik kalkanı devreye girdi. Görevli personel, bu alanlara ancak ‘parmak izi, göz ve yüz tanıma’ sistemi ile geçiş yapabiliyor. Türkiye genelinde bulunan 14 kozmik odanın tüm güvenlik kriterleri yenilendi. Ana karargâh başta olmak üzere kuvvet, ordu ve kolordu komutanlıklarında personelin bir başka birime geçişini sınırlandıran ‘akıllı kart’ uygulaması başlatıldı. Bu sisteme göre karargâh içindeki bir personelin, rütbesi ne olursa olsun kartı yetkili değilse bir başka birime geçiş yapmasımümkün değil. O personelin ilgili birime geçişi ancak kartının yetkilendirilmesi ile sağlanıyor.

YETKİ SINIRLI PERSONELE

Sistem Genelkurmay ve MSB binalarının yer aldığı ana karargâhta uygulanıyor. Ana karargâhta ‘akıllı kart’ uygulaması ile sadece Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Hulusi Akar, korgeneral rütbesindeki ‘J başkanları’, Genelkurmay Genel Sekreteri, generaller ve stratejik birimlerde çalışan subayların ‘tam yetkilendirilmiş’ geçiş kartı bulunuyor. Aynı güvenlik önlemi ana karargâhtaki nizamiyeler için de uygulanıyor. Personelin hangi nizamiyeleri kullanacağı, misafirlerini hangi nizamiyelerden alacağı da belirlendi. Üst düzey subay da olsa bir personel ancak geçiş izni olan nizamiyeyi kullanabiliyor.

Tüm şifreler değişti

Bu arada TSK’nın en kritik ve stratejik birimlerinden olan Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki tüm kod, şifre, plan ve stratejiler güncellendi. 4 aylık çalışma sonrasında binin üzerindeki tanıma, yeni kod ve şifre getirilirken, kozmik oda personelinin görev tanımı ‘gizli’den ‘gizli giz-li’ye yükseltildi. Bukurullarda görevyapan TSK personelinin kozmik büro görev talimatnamesi yeniden belirlendi.Olası savaş, kriz ve doğal afet durumunda devlet büyüklerinden işadamlarına kadar önemli isimlerin nerede ve nasıl korunacağına dair planlar güncellendi.

bugün

Bu haberler de ilginizi çekebilir