• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Cizre Mustazaf Der Fakirlerin Yüzünü Güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre`de yaptığı hizmetlerle halkın teveccühünü kazanan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi Kurban Bayramı`nda da fakirlerin yüzünü güldürmeye devam etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla toplanan Kurbanlık bağışlar, bayram namazından hemen sonra Dicle Mahallesi Fırat Oto Yıkama alanında gerçekleştirilen toplu kesimin ardından dağıtılmaya başlandı. Cizre ve çevre köyler dahil olmak üzere kesilen kurban etleriyle bin aileye kurban etti dağıtıldı.

Mustazaf Der Cizre Şubesi yönetim kurulu başkanı Ferhan Dündar yaptığı açıklamada, "Gönül isterdi ki daha çok aileye ulaşalım. Yalnız imkanlarımızın kısıtlı olması nedeniyle ancak 1000 aileye ulaştık" dedi.

Dündar, "Derneğimiz açıldığı günden bu yana fakir halkımıza umut olmaya devam ediyor. Bu kurban bayramında duyarlı halkımızdan topladığımız kurbanlarla yine yardıma muhtaç olan fakir halkımızdan imkanlar dahilinde 1000 aileye ulaşmaya çalıştık. Derneğimize bayram öncesinde yoğun bir başvuru olmuştu. Gönül isterdi ki başvuran tüm ailelere yardım edebilseydik. Ancak bu yıl 1000 aileye kurban etini ulaştırabildik. Bu rakam da Cizre gibi bir yer olarak az bir sayı değildir. Bu da ihtiyaç sahibi fakirleri sevindirdiği gibi, bizi de mutlu ediyor. İnşallah yine fakirlerimizin, ihtiyaç sahibi ailelerimizin umudu olmaya devam edeceğiz. Zengin-Fakir arasında kurduğumuz bu köprü giderek daha güzel bir neticeye varması, çalışmalarımızı daha büyük bir şevkle yapmamıza neden oluyor" diye konuştu.

Ulaşamadıkları ailelerin isimlerinin kendilerinde kayıtlı olduğunu ifade eden Dündar, yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Dündar son olarak, "Kurban veren, servis yapan, bu mübarek hizmette yardımcı olan herkese teşekkür eder, bayramlarını tebrik ederim" dedi.

Abdullah Kurami - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir