• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Muhaliflerle Görüşmeler Olumlu Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Libya konusunda özel temsilcisi olarak atadığı Türkiye`nin eski Trablus Büyükelçisi Ömür Şölendil, Bingazi`deki temaslarını sürdürüyor. Dün buraya gelen Şölendil, muhaliflerin Bingazi`de kurduğu Ulusal Konsey`in Başkanı Mustafa Abdulcelil ile görüştü.

Görüşme sonrasında kısa bir açıklama yapan Şölendil, görüşmelerin "son derece olumlu" geçtiğini söyledi. Muhaliflere Başbakan Erdoğan`ın mesajını ilettiğini söyleyen Şölendil, "Türk halkı her zaman kardeş ve dost Libya`nın yanındadır.

Gayet olumluydu." dedi. Görüşmenin bir saat sürdüğünü belirten Şölendil, görüşmeye Konsey Başkanı Abdülcelil ve Konsey üyelerinin katıldığını kaydetti. Libya özel temsilcisi dün yardım için gelen Kızılay`ın yardım gemisinin limana yanaşmasına izin verildiğini ve bundan sonra Türkiye`nin bölgeye yardımlarının devam edeceğini ifade etti.

Konsolosluğu terk ederken küçük bir gurubun protestolarıyla karşılaşan özel temsilci Şölendil`in, Başbakan Erdoğan`ın mesajını Bingazi`deki muhaliflere iletmeye devam etmesi bekleniyor.

Dünya Bülteni

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir