• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Bingöllü çiftçiler tarım fuarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜYAP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "7. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı" bölgedeki çiftçilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Fuara, Bingöllü çiftçiler de Bingöl Ziraat Odası Başkanlığı organizesiyle katıldı.

Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara katılan Bingöllü çiftçiler, tarım alanında yenilenen teknolojileri inceleyerek tarım, hayvancılık, tavukçuluk ve süt endüstrisi hakkında bilgi aldı.

Tarım ile ilgili teknolojik imkânlardan faydalanmak ve çiftçiler için yeni hedefleri belirlemek amacı ile teknik gezi düzenlediklerini ifade eden Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, "Çiftçilerimiz modern uygulamalar ile tarımsal üretimin nasıl gerçekleştiğini görerek bununla ilgili bilgi sahibi oldu. Bu sayede ilimizde tarımsal alanlara uygun alet ve ekipmanları tespit ettiler." şeklinde konuştu.

Çiftçiler, modern tarım uygulamalarını inceledi

Fuarın tarım sektöründeki gelişmelerin takip edilmesi acısından faydalı olduğunu anlatan Karaarslan, "Fuara yabancı konuklar, çiftçiler, mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurumların yetkilileri de katıldığı için kaynaşma imkânı oldu. Çiftçilerimiz, tarım ve hayvancılık sektöründeki teknolojik gelişmelerin ve ekipmanları yakından inceleme ve ihtiyaçlarını tespit etme imkânı buldu. Fuarda akademisyen ve ziraat mühendislerinin verdiği seminerler, ziyaretçilere sektörle ilgili merak ettikleri konularda bilgi edinme fırsatı ise oldukça verimliydi.”  şeklinde konuştu.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir