• DOLAR 32.586
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2414.633
  • ...
Tatvan Belediye Başkanı ve  Muhtarlardan  İstanbul'da  ziyaretler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valiliğinin düzenlemiş olduğu Beşminare Yeditepe gezisi için İstanbul’da bulunan Tatvanlı 22 mahalle muhtarı ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Avrupa Yakasında  faaliyet gösteren Tatvanlı STK’ların yanı sıra Bağcılar Belediyesine  ziyaretler gerçekleştirdi.

Hizanlılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (AYHİDER),  Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF), Bitlis Simek Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Tatvan Kalkınma ve Dayanışma Derneğini (TAKAD) ziyaret etti.

İstanbul gezisi esnasında Avrupa Yakası Hizanlılar Derneğini (AYHİDER) ziyaret eden Başkan Fettah Aksoy ve mahalle muhtarları, dernek binasında ağırlandı.  Tatvan Belediye Başkanı  Fettah Aksoy’a İstanbul’da bulunan derneklere katılım ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Tatvan’dan gelen heyete ev sahipliği   yapan AYHİDER Başkanı Naim Tarhan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Tatvan’dan İstanbul’a bizleri ziyarete gelen değerli misafirleri burada ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Küçükçekmece Kaymakamı iken, Bitlis’e Vali olarak atanan Vali Orhan Öztürk Bey’in gayretleri neticesinde birçok sosyal projeleri hayata geçirdik. İşte bugün de kalbi güzel insanları hemşerilerimizi derneğimizde ağırlamaktan büyük onur ve kıvanç duyduk.” İfadelerini kullandı.   

 Bitlis Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar İşsiz ise Bitlis orjinli Sivil Toplum Kuruluşlarını, Bitlis' i ülke çapında daha iyi bir şekilde tanıtmak,  projeler geliştirmek ve daimi fikir alış verişlerinde bulunmak için tek bir çatı altında bir araya getirdiklerini, bu sayede amaçlarına daha hızlı bir şekilde ulaşacaklarını  ifade etti.

Tatvan’dan gelen heyeti,  Tatvan Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TAKAD) akşam yemeğinde ağırladı. 

Heyeti  karşılayan TAKAD Başkanı Metin Aydın, dernek çalışmaları ile ilgili konuşmasında,  kurmuş oldukları dernek sayesinde Tatvan’ı İstanbul’da temsil ettiklerini belirterek,“Öncelikle hemşerimiz olan misafirlerimizi burada ağırlamaktan dolayı büyük bir sevinç yaşadığımızı belirtmek isterim. Bizler Tatvan’ımızı Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’da temsil ediyoruz. Bu hususta projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Tatvan Belediye Başkanımız sayın Fettah Aksoy’un girişimleri sonucu bu Nisan ayında İstanbul Feshanede düzenlenecek olan Bitlis Tanıtım Günlerinde TAKAD olarak bizler de iş başında olacağız. Memleketimizi İstanbul’da en iyi şekilde tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise yaptığı konuşmada,  “Valiliğimizin Tatvan ilçe muhtarlarına yönelik organize etmiş olduğu İstanbul gezisi esnasında burada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret edip hemşerilerimiz ile hasret giderdik. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca memleketlerinden uzak şehirlerde dernek kurup tek gayeleri Bitlis’imizi tanıtmak ve bu hususta projeler geliştirip hayata geçirmek olan değerli hemşerilerimize, Bitlisliler olarak müteşşekkir olduğumuzu belirtmek isterim.” İfadelerini kullandı. 

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve beraberindeki muhtarlar heyeti daha sonra,  geçtiğimiz aylarda Tatvan Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını ilan eden İstanbul Bağcılar Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve belediye meclis üyeleri ile görüştüler.

Geçtiğimiz aylarda Tatvan Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını ilan eden ve Tatvan feribot mevkiine şehir parkı yapacaklarının sözünü veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Kardeş belediyemiz olan Tatvan Belediyesine şehir parkı konusunda Bağcılar Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Şehir parkının yapılması ile birlikte Tatvan’a kalıcı bir eser hediye etmiş olacağız. Tatvan Belediye Başkanı sayın Fettah Aksoy ve 22 mahalle muhtarına bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Tatvan’a yapılacak olan şehir parkının iki kardeş belediye arasında bir gönül köprüsü oluşturacağını ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise,  “Bağcılar Belediyesi bizim kardeş belediyemiz değil, ağabey belediyemizdir.Sayın Lokman başkanımızın 17 yıllık bir belediyecilik geçmişi var. Dolayısıyla bizler kendilerine ağabey belediye olarak hitap ediyoruz. Bağcılar Belediyemizin katkılarıyla yapılacak olan şehir parkından 4 mahallemiz istifade edecek. Dolayısıyla Tatvan’ımıza hediye edecekleri bu güzel eserden dolayı ve bizleri en iyi şekilde ağırladıkları için, Bağcılar Belediye Başkanı sayın Lokman Çağırıcı ve  meclis üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. (Menderes Beysülen-İlkha)











Bu haberler de ilginizi çekebilir