• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Şırnak Nuh Eğitim Der Fakirleri Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği (Nuh Eğitim Der), Kurban Bayramı`nda da fakirlerin umut kapısı oldu. Şırnak`ta yaptığı hizmetlerle halkın teveccühünü kazanan Nuh Eğitim Der, dağıttığı kurban etleriyle 350 ailenin yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı dolayısıyla topladığı Kurbanlık bağışları, gerçekleştirdiği toplu kesimin ardından bayramın ilk gününden itibaren muhtaç ailelere ulaştırdı.

Dernek adına bir açıklama yapan Nuh Eğitim Der Başkanı Mehmet Erener; "Derneğimiz açıldığı günden bu yana fakir halkımıza umut olmaya devam ediyor. Geçen yıl yapılan bağışlarla ancak 250 aileye ulaşabilmiştik. Çok şükür bu yıl 350 aileye ulaştık. Bu da ihtiyaç sahibi fakirleri sevindirdiği gibi, bizi de mutlu ediyor. İnşallah yine fakirlerimizin, ihtiyaç sahibi ailelerimizin umudu olmaya devam edeceğiz. Zengin-Fakir arasında kurduğumuz bu köprü giderek daha güzel bir neticeye varması, çalışmalarımızı daha büyük bir şevkle yapmamıza neden oluyor." dedi.

Bu işi sırf Allah rızası için yaptıklarını beyan eden Başkan Erener; "Allah şahittir ki, bizim tek amacımız yoksul ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, zengin ile onlar arasında bir geçiş köprüsü olmaktır. Halkımız son derece yardıma muhtaç durumda. Rast geldiğimiz birçok aile, gerçekten zorla geçimini temin ediyor. Onlara bir nebze de olsa yardımcı olmak hem insani, hem de İslami bir görevdir. Bu sebeple, dernek olarak gerçekleştirdiğimiz bu güzel hizmet dileriz ki diğer Sivil Toplum Kuruluşlarına ve halkımıza örnek olur. Özellikle hayır sahibi insanlarımıza, yapacakları her türlü yardımda öncülük etmeye de hazırız. Yeter ki onlar, fakir ve muhtaç ailelere yardımcı olsunlar. Bu konuda her türlü yardıma hazırız. İnşallah dernek olarak da bu güzel faaliyetlerimiz yer yer devam edecektir" dedi.

Yardımlar için her zaman seferber olduklarını ifade eden başkan Erener, son olarak Kurban Bayramı`nda bağışıyla, çalışmasıyla katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Emcet Yalçın - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir