• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Mustazaf-Der`den Bayram Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır`da bulunan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği`nin üye ve gönüldaşları ikindi namazından sonra saat 14:30`da Sümer Parkta bir araya gelerek topluca bayramlaştı.

Etkinlik`te Mustazaf-Der adına dernek gönüllülerinden Şeyhmus Tanrıkulu bir konuşma yaptı. Kurban bayramının önemine değinen Tanrıkulu, "Allah`ın kesmiş olduğunuz kurbanın etine, kanına ihtiyacı elbette yoktur. Allah (cc), sosyal adalet olarak sizden kurban etini fakirlere muhtaçlara komşularınıza vermeyi farz kılmıştır. Bunlardan da önemli olan şey Allah katına ancak ulaşacak olan sizin takvanızdır."şeklinde konuştu.

Tanrıkulu, Mustazaflar İle Dayanışma Derneği`nin kuruluş amaç ve derneğin hizmetlerinden söz ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:" Bayramlarımız ümmetin sevinç kaynağıdır. Bizler burada sevincimizi paylaşırken, maalesef İslam ümmetinin bazı coğrafyalarında mukaddesatlarımıza dil uzatılmakta, Müslüman kardeşlerimiz her türlü zulme maruz bırakılarak, kardeşlerimizin kanı akıtılmaktadır. Bunlarla zalimler ancak cehennem ateşlerini artırabilecektir.

Katılımın yoğun olduğu gözlenen bayramlaşma töreninde hep bir ağızdan salâvatlar getirilerek Dernek üye ve gönüldaşları bayramlaştı. Etkinlik yapılan toplu dua ibadeti ile son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28806.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28807.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28808.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28809.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28810.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28810.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28811.jpg

(Ayetullah Turgut, Veysi Çetik-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir