• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Mini bilgisayar piyasaya sürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşlemci üreticisi Intel`in Ocak ayında duyurduğu USB bellek şeklindeki mini bilgisayarı satışa sunuluyor. Daha önce Mart ayında satışa sunulacağı açıklanan cihaz Nisan ayı içinde ABD`de piyasaya sürülücek. 

Üzerindeki HDMI portu sayesinde takıldığı monitör ya da televizyonu bilgisayara çeviren mini bilgisayar Windows ya da Linux işletim sistemlerini kullanabiliyor. Fiyatı kullandığı işletim sistemine göre farklılık gösteren Compute Stick isimli mini bilgisayarın Windows 8.1 işletim sistemli sürümü 150, Linux işletim sistemli modeli ise 100 dolardan piyasaya sürülecek. Amazon ve Newegg sitelere üzerinden an satışa açılan bilgisayarın bu ay içinde teslim edilmeye başlanacağı açıklandı.  
Intel'in mini bilgisayarı firma tarafından üretilen Atom işlemci kullanıyor. 2 GB RAM, 32 GB SSD, 1 adet USB bellek yuvası, Windows ya da Linux işletim sistemi, Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 ürünün diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Birçok alternatif var
USB bellek boyutlarındaki bilgisayarlar yeni bir kavram değil. Özellikle Çin merkezli üreticilerin bu tarz yüzlerce farklı modeli bulunuyor. Ancak son dönemde dünya çapında tanınan birçok üretici de bu alana ilgi duymaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Google ve Asus da benzer bir cihazın duyurusunu yapmıştı.

Kaynak: Intel ve Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir