• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Umut-Der Kimsesizlerin Umudu Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kısa adı Umut-Der olan Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği, bu kurban bayramında da fakirlerin yüzünü güldürecek. Üye ve gönüllüleriyle bayramın birinci ve ikinci gününde hummalı bir çalışma yürüten Umut-Der, fakirlerin umudu olmaya devam ediyor.

Umut-Der olarak her yıl olduğu gibi kurban bayramlarında muhtaç, fakir ve kimsesiz insanlara kurban eti ulaştırmaya çaba sarf ettiklerini söyleyen Umut-Der Genel Başkanı İsa Yıldız "Bugün bu bağlamda yaptığımız çalışmayı görüyorsunuz. Yüzlerce gönüllü arkadaşlarımızla beraber iki gündür mezbahana de bayramlarımızı geçiriyoruz. Allah nasip ederse bayramın dördüncü günü bu çalışmalarımızın neticesinde fakir ve muhtaç kardeşlerimize kurban etlerini ulaştıracağız" dedi.

Bu yıl kurban fiyatlarının pahalı olması nedeni ile kurban kesmede biraz azalma olduğunu söyleyen Yıldız, "Kurban kesme ibadetinin bilinçlendirilmesi noktasında çalışmalarımız oldu. Radyo, televizyon ve afişlerle halkımızı kurban kesmeye teşvik etmeye çalıştık. Bu konuda gönüllülerimiz tanıdıkları, bildikleri insanlara kurbanın kesilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Kurbanlık hayvanları sahiplerinin gözetiminde ve kendilerine ayrılan paylar dâhilinde kestik. Kurbanlık hayvanlarımızı veteriner hekimi tarafından gözlemlenerek kestik. Allah nasip ederse bu iki günlük çalışmalarımla etlerimizi paketleyip servis haline getirdikten sonra Çarşamba günü derneğimizin fedakâr üye ve gönüllülerinin yardımıyla binlerce fakir aileye ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Veysi Rüzgar-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir