• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Sıcaklıklar 2 İle 4 Derece Azalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin ve Ardahan ile akşam saatlerinden sonra Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerde yer yer sis, iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı görüleceği bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Hava sıcaklığı doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz`de batı ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), zamanla Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın, Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zamanla Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksama, çatı uçması, vs) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan, vs) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı az bulutlu geçecek. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.(15)

ANKARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde il merkezinin yüksekleri ile çevrelerinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.(13)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(20)

ADANA: Az bulutlu ve açık.(22)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgarın, kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği bekleniyor.(9)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.(3)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bahçesaray, Çatak ve Başkale ilçeleri ile gece saatlerinde il merkezinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.(5)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(13)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis olayı görülecek. Rüzgarın, İstanbul ile Çanakkale Boğazı başta olmak üzere, bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeybatısında yer yer hafif sis ile birlikte bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis olayının görüleceği bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ile Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Artvin`in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), zamanla Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Ardahan ile akşam saatlerinden sonra Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir