• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Heniyye`den Bayram Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Başbakan Heniyye Gazze şehrindeki Filistin camisinde Kurban bayramı namazı kıldırdı ve bayram hutbesi okudu. Tüm Filistin halkının ve bütün İslâm ümmetinin bayramını tebrik eden Başbakan Heniyye, Yüce Allah`tan tüm Müslümanları muhafaza etmesini diledi. Kurban bayramı namazına kalabalık bir cemaatin içerisinde, geçtiğimiz günlerde Gazze`ye giriş yapan Kilometrelerce Gülücük 7 kafilesi, Cezayir`den gelen heyet ve muhtelif resmî temsilcilerle sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Heniyye Kurban bayramı hutbesinde, bugünlerde yaşadıkları gelişmeler münasebetiyle bu bayramı Özgürlük Bayramı olarak isimlendirdiklerini dile getirerek her konuda bir özgürleşme hedeflediklerini, bunun gerçek hakimiyet ve izzet sahibi olan, bütün her şeyi elinde bulunduran Yüce Allah`a kulluk görevini yenilemeyi de içerdiğini ifade etti.

Heniyye bu bayrama, kahraman tutsakların bir kısmının özgürleşerek girmeleri sebebiyle onların şahsında özgürlük bayramı adını verdiklerini vurguladı.

Heniyye gerçek bayram mutluluğunu ve rahatlığını ise Mescidi Aksa`nın özgürlüğüne kavuşturulduğu gün yaşayacaklarını dile getirerek, işte bu büyük ferahlık gününü yaşayabilmek için bütün ümmetin çaba sarf etmesi gerektiğini hatırlattı. Baskı, zulüm ve dikta rejimlerinin devrilmesiyle de işte bu gerçek ferahlık ve büyük mutluluk bayramına doğru ilerleme kaydedildiğine dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir