• DOLAR 32.535
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2492.832
  • ...
İskenderun`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay`ın İskenderun ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İLİM-DER) tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” konulu program düzenlendi.

Bu yıl “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla hazırlanan etkinlikler için İskenderun`da günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında İlim- Der, Özlem Ajans tarafından Kutlu Doğuma özel olarak hazırlanan ilahi CD`lerini her eve ulaştırmaya çalışarak halkı etkinliğe davet etti.

Platformun kurulduğu Çay Mahallesi Cuma Pazarındaki miting alanı, tevhid bayrakları ve üzerinde Hz Muhammed`i (sav) öven sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Kadın -Erkek, yaşlı -genç, çocuk binlerce kişinin, araçlarla etkinliğe iştirak ettiği ve alana tekbirlerle katıldığı gözlendi. Alanı dolduran kalabalığın başlarına bağladığı tevhid bandajları ve ellerinde taşıdıkları bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinlik Cemal Özdemir`in okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı.

Kur`an tilavetinin ardından selamlama konuşması yapan Peygamber Sevdalıları İskenderun Koordinatörü Halil Duvarcı, “Resulullah`ın yeri, müminin kalbinde büyük bir binanın bütün elektrik lambalarının içinde birleştiği sigorta düğmesi gibi olmalıdır. Mü`min, eğer o düğme kapatılırsa binanın tamamında ışıkların söneceğinin ve o binadaki bütün dairelerin karanlıkta kalacağının bilincinde olmalıdır” dedi.

“Allah Resulü`nün (sav) davası halen aramızdadır”

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Nizamettin Yaçin, Peygamberlerin İslam davası yolunda sergiledikleri fedakârlıklara değinerek, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed`in (sav) Eşsiz Önder olmasının örneklerinden birinin merhameti ve şefkati olduğunu söyledi.

Yaçin, “Hz. Adem`den başlayan nübüvvet halkası Hz. Muhammed (sav) ile son buldu. Allah Resulü`nün (sav) hayatı pak ve temizdir. O bize ideal bir insan nasıl olunur hayatı ile ispatlamıştır. Şu an O`na çok ihtiyacımız var ama onun davası halen aramızdadır. Bizim için de O`nun davası hakkıyla yaşayabilmektir. Günümüzde artan cinayet ve çirkeflikleri ancak Allah Resulü`nün (sav) davasını yaşayarak atlatabiliriz” şeklinde konuştu.

Necip Öner ve Selahaddin Dölek`in okuduğu Mevlid-i Şerif  ile Özlem Ajans sanatçılarının ve Zeynebi kız çocuk ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerin katılımcılarda duygulu anlar yaşattığı gözlendi.

Etkinlik Molla Cemal Özdemir`in yaptığı dua ile sona erdi. (Fikret Kavgalı-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir