• DOLAR 32.51
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2472.806
  • ...
Giresun`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölge koordinatörlüğü tarafından ‘Eşsiz önder Hz Muhammed` teması ile bu sene ikincisi düzenlenen kutlu doğum programı yapıldı.

Sunuculuğunu Sait Cennet'in yaptığı etkinlik, Cihat Oğuz Hocanın Fetih Suresinden 27-28 ve 29. ayetlerini okumasıyla başladı. Kur`an tilavetinin ardından Özlem Ajans İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

İlahilerden sonra etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Araştırmacı-Yazar ve Doğruhaber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş bir konuşma yaptı.

Kurutuluşun tek yolunun Allah`ın Resulünün getirdiği mesajlara uymak olduğunu belirten Göktaş, “Hz Peygamber (sav), kızların diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemde onları sadece ölümden kurtarmakla kalmadı onları baş tacı yaptı. Buna sahabeler bile şaşırdı çünkü böyle bir şey görmemişlerdi. Peygamber aleyhi selam buyuruyor ki, ‘Sizin en hayırlınız eşine hayırlı olanınızdır` eşine hayrı olmayan insan istediği kadar iyilik yaptığını zannetsin eşine hayırlı değilse iyiliklerinin hiçbir faydası olmaz.

Bu yüzden bugün kadının adının olmadığı, çocukların daha doğmadan öldürüldüğü bir dünyada Peygamberi (sav) biraz daha tanımak evimize getirmek kadın olarak erkek olarak onu iyi anlamak zorundayız. Eğer anlarsak hem bu dünyada hem de ahirette yüzümüz gülecek.” dedi.

Göktaş`ın konuşmasından etkilendiğini belirten misafirler duygulu anlar yaşadı. Etkinlik süresince sürekli salavatlar getirildi. Giresun halkı olarak, Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği salavat kampanyasında bir milyon 400 bin salavat-ı şerif okunduğu ifade edildi.

Etkinlik, Özlem Ajans İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra yapılan duayla sona erdi. (Hakkı Yavuz - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir