• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Silvan halkı: Kutlu Doğumu dört gözle bekliyorduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan`da düzenlenen Kutlu Doğum programı 7`den 70`e Peygamber aşığının katılımıyla büyük bir coşku içerisinde kutlanırken, programa katılanlar, her yıl bu günü hasretle beklediklerini dile getirdiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun organizatörlüğünde düzenlenen Silvan Kutlu Doğum programı sonrası, ilçe  halkı ve çevreden katılan Peygamber âşıkları, İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşarak, bir yıl aradan sonra büyük bir özlemle bugünü beklediklerini ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu İlçe Temsilcisi Şafi Kırtay, İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada, bu yıl 8`incisi kutlanan etkinliğin birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

Kırtay, “Bizleri tekrar böyle bir mekânda, böyle bir arada toplanma imkânı veren Allah`a hamdolsun. Bu yıl 8`incisini düzenlediğimiz etkinliğimize, gencinden yaşlısına kadar katılan herkesin Allah hayrını kabul etsin. Emeği geçenlerden de Allah razı olsun.” dedi.

Etkinliğe misafir olarak katılan HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanı Şehmus Tanrıkulu ise duygularını şöyle dile getirdi: “Bilindiği gibi başta bölgemiz olmak üzere Türkiye genelinde yıllardan beri Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından il, ilçe, köy ve beldelerde Kutlu Doğum etkinlikleri yapılmaktadır. Bu tür programların yapılması ve Hz Peygamberin sahiplenilmesi ile bu tür etkinliklerin devam etmesi, yapılmayan il, ilçe ve köylerde de yapılması için bu çalışmaların yapılması gerekiyor ve bu konuda emek sarf eden Peygamber Sevdalıları Platformu`na teşekkür ediyoruz.”

Bir yıl aradan sonra tekrar düzenlenen mevlitten dolayı çok mutlu ve sevinçli olduğunu belirten Nusret Uyan ise “Bu etkinlikleri tavsiye ediyoruz ve bunun sürekli olarak yapılmasını istiyoruz. Bu yapılan etkinlik nasıl ki bir malzeme pas tuttuğunda temizlenmesi gerekiyorsa biz de yılda bir sefer Peygamber için yapılan bu etkinlikler için bir araya gelip içimizdeki pası temizliyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir