• DOLAR 32.572
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2412.38
  • ...
Iğdır`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Iğdır Temsilciliği tarafından Hz. Muhammd`in (sav.) viladetinin yıl dönümü nedeni ile “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezinde gerçekleşen programda, katılımcılara kapıda gül suyu ve şeker ikram edildi. Katılım yoğun olunca, katılımcılar salona sığmadı. Programda bayanlar ve erkekler ayrı yerlerde programı takip ettiler.

Program, Bilal Bal`ın Kuran tilaveti ile başladı. Grup Vahdet mevlithanlarının okuduğu mevlid-i şerif esnasında getirilen salavatlara halk eşlik etti. Grup Vahdet sanatçılarından Mehmet Noğay`ın Hz. Peygamber üzerine bestelenmiş eserleri seslendirmesi ile program devam etti. Eserlerin seslendirildiği sırada katılımcılar sık sık tekbir ve salavatlar getirerek ilahilere eşlik etiler.

 “Hz. Muhammed`in doğumu ile Hz. İsa bu dünyadan göçmüştür”

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı ve Rehber TV programcısı Cengiz Aydın, Hz. Resulullah`ın manen ölmediğini belirterek, “Hz. İsa (a.s.)`nın Rabbi katına çıkarılmasının Hz. İsa`nın fiziki olarak aramızdan ayrıldığını söyleyebiliriz. Miladi 571 yılında dünyaya gözlerini açan Hz. Resulullah`tan sonra Hz. İsa hem manevi ve hem de fiziki olarak bu dünyadan göçüp gitmiştir. Çünkü bir peygamber fiziki olarak bu dünyadan göçüp gidebilir ama manevi olarak göçüp gidebilmesi için onun getirdiği ilkeler ve doğrular yeryüzünden kalkması lazım. Allah-u Teâlâ baktı ki Hz. İsa`nın getirdiği ilke ve doğrular yeryüzünde kalmadı, Hz. Muhammed`i gönderdi. Ve bugün O`nun için buralara toplanmış bir araya gelmişiz. Bu demek oluyor ki Hz. Resulullah daha manen ölmemiştir. “ dedi.

 “Kimin gemisinin kaptanı Hz. Muhammed ise o kurtulmuştur”

Bugün insanların İslam`ı farklı anlayabileceğini söyleyen Aydın, “Vallahi biz öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki, kimin gemisinin kaptanı, yolunun öncüsü rehberi Hz. Muhammed (sav) ise o kurtulmuştur. Allah bize, ‘Kimin için toplandın` dediğinde mahşer günü bizler; ‘Hz. Muhammed için toplandık` diyeceğiz inşallah. Ve Allah sık sık Hz. Resulullah için toplanmayı nasip eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

Program, seslendirilen ilahilerin ardından İlahiyatçı Abdulkadir Işıklı`nın yaptığı dua ile son buldu.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir